komputer nie bootuje z cd
Witam wszystkich! problem jak w temacie, zresztą już poruszałem go na tym forum ale temat zdechł nie doczekawszy się rozwiązania.więc jeszcze raz: po ustawieniu w Biosie Boot from CD komp startuje dochodzi do ekranu wyświetlającego pierwsze komunikaty o urządzeniach i zainstalowanym Biosie i zatrzymuje się nie pomaga nic.Trzeba wyłączyć go i po zmianie ustawień Biosu ładuje Windows XP.Natomiast bootuje z dyskietkek rozruchowych dla XP (6 sztuk) tylko po załadowaniu dyskietek instalator nie widzi dysku (SATA) podejrzewam że to coś z Biosem który był aktualizowany próbowałem zaktualizować Bios do nowej wersji ale przy próbie aktualizacji wywala mi Komunikat: Program Payload Error
An error was encoutered tryig to acces the flash program's data image,please reboot
and try again.If this error re-occurs,please contact technical help. komputer to Dell Dimension 9200 win XP Home EN. da się z tym żyć ale przydała by się reinstalka bo głupieje trochę, często wiesza się IE (7) nie ładuje połączenia sieciowego potrzebny restart po restarcie OK
Odpowiedzi: 2
Owszem próbowałem ale bez efektów
A próbowałeś przywrócić ustawienia Biosu na domyslne!?!?!
Strona 1 / 1