Komputer do 1800zł

Szukam dobrego zestawienia sprzętu dla nowego PC do 1800zł. max Procesor(+) Płyta główna(+) Pamięci RAM(+)-Mam Moduł pamięci DDRAM1 1GB+256MB mogę tą 1GB wstawić razem z DDRAM2 ? Dysk Twardy(-)Mam 2 dyski na "stare taśmy" Karta Graficzna(+) Zasilacz(+) Obudowa(+) Dodatkowe napędy(-) Karta dźwiękowa(-) Monitor(-) Klawiatura(-) Mysz(-) Głośniki(-) Inne części(-) Fundusze(1500~1800) Czy kręcisz (nie) Do czego wykorzystujesz komputer?(Internet/Obróbka zdjęć muzy filmów) Czy zamierzasz dokładać drugą kartę w SLI/CF?(Nie) Mam 2 dyski i dwie stacje dysków na taśmach ata.Z tego co wiem to w nowych płytach jest tylko 1 wejście, czyli można podłączyć 2 "sprzęty". Istnieje może jakaś wtyczka/nakładka umożliwiająca podłączenie większej ilości sprzętu. ?

Odpowiedzi: 1

Proponuję abyś najpierw odwiedził stronę np. http://www.komputronik.pl/konfigurator/ i wybrał potrzebne podzespoły. Pomocne Ci będą opinie userów nt. poszczególnych komponentów jakie tam znajdziesz. Konfigurację tę przedstawisz w kolejnym poście, a myślę, że się ktoś ustosunkuje do Twojego wyboru i zoptymalizuje ewentualnie zestaw. Co do samego sprzętu to: 1. Numer z pamięciami nie przejdzie. RAM do sprzedania. Nowy RAM conajmniej 2GB [cause: obróbka filmów] - zwłaszcza jeśli system to ma być Vista. 2. Osobiście sugerowałbym również sprzedaż starych dysków optycznych i kupno jednego HDD SATA oraz DVD-RW również SATA. 3. Sugerowałbym mocny i markowy zasilacz, zwłaszcza jeśli grafika będzie z wyzszej półki.
Endrju
Dodano
10.03.2008 09:31:13
Hilary
Dodano:
09.03.2008 10:43:57
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1