Komputer do 1800zł
Szukam dobrego zestawienia sprzętu dla nowego PC do 1800zł. max
Procesor(+)
Płyta główna(+)
Pamięci RAM(+)-Mam Moduł pamięci DDRAM1 1GB+256MB mogę tą 1GB wstawić razem z DDRAM2 ?
Dysk Twardy(-)Mam 2 dyski na "stare taśmy"
Karta Graficzna(+)
Zasilacz(+)
Obudowa(+)
Dodatkowe napędy(-)
Karta dźwiękowa(-)
Monitor(-)
Klawiatura(-)
Mysz(-)
Głośniki(-)
Inne części(-)
Fundusze(1500~1800)
Czy kręcisz (nie)
Do czego wykorzystujesz komputer?(Internet/Obróbka zdjęć muzy filmów)
Czy zamierzasz dokładać drugą kartę w SLI/CF?(Nie)
Mam 2 dyski i dwie stacje dysków na taśmach ata.Z tego co wiem to w nowych płytach jest tylko 1 wejście, czyli można podłączyć 2 "sprzęty". Istnieje może jakaś wtyczka/nakładka umożliwiająca podłączenie większej ilości sprzętu. ?
Odpowiedzi: 1
Proponuję abyś najpierw odwiedził stronę np. http://www.komputronik.pl/konfigurator/ i wybrał potrzebne podzespoły. Pomocne Ci będą opinie userów nt. poszczególnych komponentów jakie tam znajdziesz. Konfigurację tę przedstawisz w kolejnym poście, a myślę, że się ktoś ustosunkuje do Twojego wyboru i zoptymalizuje ewentualnie zestaw. Co do samego sprzętu to:
1. Numer z pamięciami nie przejdzie. RAM do sprzedania. Nowy RAM conajmniej 2GB [cause: obróbka filmów] - zwłaszcza jeśli system to ma być Vista.
2. Osobiście sugerowałbym również sprzedaż starych dysków optycznych i kupno jednego HDD SATA oraz DVD-RW również SATA.
3. Sugerowałbym mocny i markowy zasilacz, zwłaszcza jeśli grafika będzie z wyzszej półki.
Strona 1 / 1