kompresuj dysk

Witam,
Dysk C / wlasciwosci, zaznaczylam opcje: "kompresuj dysk, aby zaoszczedzic mioejsce na dysku" i dalej opcje: "zastosuj zmiany do C, podfolderow i plikow", moje pudelko meczylo sie z tym przez pol dnia, a teraz choooodziii taaaak wooooolnooooo :shock:
Jak odwrocic te kompresje i czy rzeczywiscie to moze byc powod spowolnienia pracy kompa?
Dzieki za odpowiedz

Odpowiedzi: 9

Ta kompresja najlepiej sprawdza się na małych plikach. Moźna skompresować np. folder dllcache zamiast go usuwać
wiedom
Dodano
02.01.2006 13:01:11
wszystko zalezy od rodzająów plików jakie są na kompresowanej partycji...
na 30 gb uzyskalem jakies 700 mb ( ale tam glownie byly filmy i obrazy iso wiec pliki niezbyt poddające się kompresji) za to na partycji 8GB (głownie dokumenty i instalki) bylo ok 3 gb wiec ponad 30% rozmaru dysku i do takich wlasnie partycji powinno stosowac sie kompresj e gdyz wtedy ma sens jesli ktos ma ograniczone rozmiary dyskowe i kaźdy dodatkowy gb wolnego jest na wage złota.
==========
pozdrawiam
osman
Dodano
02.01.2006 10:34:18
Ile zaoszczedzilam?! Heheheh, 1 mega! Teraz juz wiem, ze to niezly kit! :–D
Juz sobie poradzilam z tym dekompresowaniem.
Dzieki za rady, pozdrawiam wszystkich
AnkaRa
Dodano
04.11.2004 20:05:47
a ja z ciekawości się spytam ile miejsca zaoszczędziłaś?
bluzgmaster
Dodano
03.11.2004 16:49:47
Ryszard F:
Panel sterowania .
Przywracanie systemu .
Przywróć do daty wcześniejszej

O ile miała zaznaczone punkty przywracania systemu :D :D . Najprościej jeźeli jest to komputer domowy
Wyrzucić windowsa po przez nowa instalacje Nie bawić sie w zadne rozpakowywanie dysku..!
Bedzie szybciej i prosciej..!

Pozdro..!
Anonymous
Dodano
03.11.2004 15:28:20
Panel sterowania .
Przywracanie systemu .
Przywróć do daty wcześniejszej
Ryszard F
Dodano
03.11.2004 14:07:09
No tak, wylacz kompresje, chetnie bym to zrobila... :–)
Tylko gdzie szukac takiej opcji?
Oczywiscie odhaczylam z powrtotem we wlasciwosciach dysku to nieszczesne kompresowanie, ale wcale to nie pociagnelo za soba przeprowadzenia procesu dekompresji plikow
AnkaRa
Dodano
03.11.2004 06:36:43
Jest to spowodowane ową kompresją.
Zanim system uzyska dostęp do danych plików musi je poddać rozkompresowaniu.
BTW, nie stosuje się takiego rozwiązania na partycji na której jest zainstalowany OS.

IMO jest to dobre rozwiązanie, ale na partycji na której znajduje się np. backup lub inne dane z których rzadko korzystamy.
McScr@by
Dodano
02.11.2004 22:30:43
No zapewne tam jest opcja taka wyloncz kompresje. Bedzie ja robic tyle samo albo i krucej i to wszystko
Ukey
Dodano
02.11.2004 22:10:40
AnkaRa
Dodano:
02.11.2004 21:59:37
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1