Kompilacja VB

Mam Microsoft Visual Studio .NET 2003 i stworzyłem program. Jak skompilować by moźna go było uruchomić na dowolnym komputerze z Windows??

Odpowiedzi: 3

Eee tu jest maly problem :oops: Bo ja qurcze instalki robilem (w VB6) za pomoca Package & Deployment Wizard, ktory wchodzi w sklad VB. Sam w VB .NET nie robilem i tak wogole za bardzo nie siedzialem w tej wersji. Zobacz czy nie masz czegos podobnego.
Sa alternatywne programy do robienia instlacaji np.
:arrow: Inno Setup – polecam
:arrow: Setup Factory
:arrow: Tarma Installer
bmalz
Dodano
14.11.2004 21:19:39
Proponuje tworzyc instalacje. Dzieki temu unikniesz tego tymu sytuacji (brak dll, ocx...).

Prosiłbym o wytłumaczenie jak zrobić instalkę.
Suriv
Dodano
14.11.2004 20:44:31
I tu jest wlasnie haczyk, bo do uruchomienia programow w Visual Basicu potrzebne sa biblioteczki niezbedne do jego uruchomienia. A ich nie ma standardowo w Windowsie i trzeba je recznie dodawac.

Dla Viusal Basic .NET jest to biblioteka o nazwie msvbvm70.dll (chyba, bo juz dobrze nie pamietam). Proponuje tworzyc instalacje. Dzieki temu unikniesz tego tymu sytuacji (brak dll, ocx...).

No i jest jeszcze inna mozliwosc – program VB–PowerWrap. Jest to program który przerabia pliki EXE, tak aby nie wymagaly rzadnych DLLi. Ale sam nie testowalem go z aplikacjami w VB .NET
bmalz
Dodano
14.11.2004 20:41:05
Suriv
Dodano:
14.11.2004 19:28:28
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1