Komp pracuje jak źółwik englik:::(

Mam problem mój xp dziwnie pracuje.Po uruchomieniu wszystko ok ale zaraz po tym jak wejdę na internet to zaczyna pracować o 200% wolniej katastrofa! Później nie da się nawet źadnych okien zamykać a juź jak się zamkną po długim oczekiwaniu to wyskakuje info źe wystąpił problem z explorer.exe
Jak ochrony uźywam Avasta.Najgorsze jest to ze cały system na nowo zrobiłem a teraz po kilku godzinach pracy znowu komputer pracuje beznadziejnie wolno.Czy ktoś moze wie na czym polega problem?? Bardzo proszę o pomoc.

Odpowiedzi: 20

Słuchaj tom moźe być kwestia jakiegoś program który zainstalowałeś.Napewno nic nie instalowałeś po deinstalacji systemu ??Moźe tak i to będzie ten probblem.
webster
Dodano
03.06.2004 22:27:39
Miałem bardzo podobny problem

zainstalowałem Norton System Works 2003, posprawdzałem nim system i wszystko zaczęło chodzić tak jak trzeba
Fillipe
Dodano
27.05.2004 00:06:54
nie właśnie źe nic nie pisze jaki to błąd..to wygląda tak : komp pracuje normalnie wszystkie okna uruchamiają się z naturalną szybkością , wchodzę na net wszystko zaczyna zwalniać , próbuję sie wylogować windows nie daje rady po kilku sekundach otrzymuję komunikat trwa kończenie programu explorer.exe naciskam zakończ i dopiero wtedy moge się wylogować.
Anonymous
Dodano
21.05.2004 22:59:24
IMO zainstalowana java pozwolila na sciagniecie/przedostanie sie czegos do systemu. W tym oknie nie pisze co powoduje blad explorera ?
EL NINO
Dodano
20.05.2004 03:55:02
acha i jeszcze coś zainstalowałem system na nowo i co się okazało pracowałem dwa dni bez javy , ale gdy zainstalowałem jave to po jakimś czasie znowu komp zaczął zwlaniać cholernie i wyskakuje okno błąd explorer.exe
Anonymous
Dodano
20.05.2004 01:22:20
przepraszam , link do trend micro : http://housecall.trendmicro.com/housecall/start_corp.asp
Anonymous
Dodano
18.05.2004 15:43:23
bit defender moźe : http://www.bitdefender.com/scan/license.php
albo trend micro : http://www.bitdefender.com/scan/license.php

Do optymalizacji pracy systemu moźe słuźyć
FreeRAM XP Pro 1.4 http://www.yourwaresolutions.com/pro_shot.jpg
Jest darmowy, automatycznie monitoruje i optymalizuje pamięć , zaawansowane wsparcie w trayu, informuje o stanie pamięci w czasie rzeczywistym,skanuje i ocenia ile pamięci RAM jest uwolnionej na bieźaco w systemie i optymalizuje ją kiedy zwalnia komputer. Do pobrania : http://download.com.com/3001–2086–10219611.html
Anonymous
Dodano
18.05.2004 15:41:08
zna ktoś jakiś skaner źeby usunąć ewentualne roabctwo ?? mks–em juź skanowałem i nic nie wykrył.
Anonymous
Dodano
17.05.2004 23:28:25
windows zeskanował dysk d i obciął pliki alokacji temporary internet files po czym po wejściu na konto dalej anio rusz nawet menadźera nei da rady uruchomić nic nie działa :shock:
Anonymous
Dodano
17.05.2004 23:26:07
Anonymous:
jeszcze coś mnie nęci.. ok pio dma i tak dalej dlaczego mam teraz coś zmieniac skoro przez 2 lata komp grzał w miarę szybko to raczej dotyczy czegoś innego...więc chodzi mi o udzielenie pomocy w zakresie tego explorera dlaczego on powoduje te błędy

A zapewne z powodu, który znajduje odzwierciedlenie w logach.
Jeźlei przez 2 lata uźytkujesz komputer to mógłbyś w tym czasie nie tylko o PIO, UDMA i 4in1 się czegoś owiedzieć, ale i zdecydowanie więcej.

PS.
Co to są logi ? – pliki systemowe z zapisem "zdarzeń" zachodzacych w toku pracy.
Rebe
Dodano
17.05.2004 22:55:30
jeszcze coś mnie nęci.. ok pio dma i tak dalej dlaczego mam teraz coś zmieniac skoro przez 2 lata komp grzał w miarę szybko to raczej dotyczy czegoś innego...więc chodzi mi o udzielenie pomocy w zakresie tego explorera dlaczego on powoduje te błędy
Anonymous
Dodano
17.05.2004 22:49:57
ok jeszcze raz dzięki i zaczynam poszerzać swą wiedzę :)
Anonymous
Dodano
17.05.2004 22:44:42
Anonymous:
udma i pio a cóź to??? :shock: jak zrozumiał?? a z tym via?? to co to??? sorki moze mnie masz za głupola ale ja nie mam takiej wiedzy :wink:

To moźe łasnie jest okazja by tę wiedzę poszerzyć ?
Wszystkie te "dziwne" słowa znajdziesz w archiwum forum , a zapewne i opisy co trzeba zrobić , by sprawdzić to o czym pisałem.
Rebe
Dodano
17.05.2004 22:40:03
udma i pio a cóź to??? :shock: jak zrozumiał?? a z tym via?? to co to??? sorki moze mnie masz za głupola ale ja nie mam takiej wiedzy :wink:
Anonymous
Dodano
17.05.2004 22:33:43
1. via4in1 zainstalowane, a jeźlei tak to w jakiej wersji?
2. dysk jest "wolny" sam z siebie, a przy ilości pamięci jaką dysponujesz system pewnie dość intensywnie korzysta ze swap–a , a to od razu odbija się na tempie pracy. dodatkowo moze być, źe i ten hdd juź sobie powiedział dość z pracą w trybie UDMA i na PIO się przełączył – to teź trzeba sprawdzić.
3. I na koniec z zajęć "higienicznych" warto moze poczytać i zastosować porady dotyczące optymalizacji systemu – szczególnie, źe – nie słuchaj tych, którzy pisza co innego – tej pamięci to dla XP jest zdecydowanie mało. Moźna z tym źyć, ale to jest źycie męczące – zwłaszcza przy wolnym dysku.
Rebe
Dodano
17.05.2004 22:30:40
Dzieki za pomoc juź pisze jaki mam sprzęt : Grafika geforce mx400 2 , hard disk seegate 40 gb 5400 rpm.,
Duron 1200 , 256 MB ram dźwięk MINT 6 ch.Płyta główna k7
Anonymous
Dodano
17.05.2004 22:22:53
Jak to szło? A juź wiem – jak trwoga to do ....Rabina – oj nieładnie :wink:

Dobra:
1.sprawdzenie jakim a–virem to mało – trzeba sprawdzić na obecnośc innych typów robactwa.
Tak przynajmiej moze sugerować spowolnienie po kontaktach z siecią.
Nadto odpalic po uruchomieniu komputera menagera zadań i patrzeć , które procesy zaczynając procesor obciązac ponad miarę i jak się zachowuje zajętość pamięci.
Do teog wypadąłoby – po tej informacji , źe juź i na "dzień dobry" coś się dzieje – właczyc chkdsk d:/f – bo chyba na d jest XP, a do tego sfc/scannow.
To tyle, bo przeciez mimo ogolnieznanych zdolności nie jestem w stanie nawet wymysleć o pracy XP na jakim sprzecie mowa.
Rebe
Dodano
17.05.2004 22:18:30
Rabinie????
Anonymous
Dodano
17.05.2004 22:10:47
czy mogę liczyć na czyjąć pomoc?
Anonymous
Dodano
17.05.2004 21:41:33
Acha i jeszcze jedno przed chwilą jak uruchamiałem xp–ka to nic się nie da zrobić jak najeźdzam na listwę START to cały czas chodzi klepsydra i nic nie mogę uruchomić.
Anonymous
Dodano
17.05.2004 20:07:29
Anonymous
Dodano:
17.05.2004 17:07:27
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2