Komp nie startuje...bios BIPA 8 razy...
płyta główna ECS K7S5A procek duron 850...komp nie startuje. wyjąłem z niego prawie wszystko..został zasilacz(sprawny–sprawdziłem) płyta z prockiem pamieć (sprawna–sprawdziłem)no i z pcspeakera słysze standardowe bibpnięcie przy starcie..a potem w równych odstępach 8 bipnięć...no i oczywiście komp sie nie startuje. Gdy podłączam karte graf i monitor, to nawet nie zostaje wzbudzony..Jedynie co chodzi to wiatrak na procku i zasilacz...Ki diabeł ?
Odpowiedzi: 8
WooooW!!
Gratulacje stary!! Muszę przyznać, źe masz wyjątkowy sprzęt. Bo mi się za cholerę nigdy nie udało uruchomić komputera bez karty graficznej.
Gratulacje stary!! Muszę przyznać, źe masz wyjątkowy sprzęt. Bo mi się za cholerę nigdy nie udało uruchomić komputera bez karty graficznej.
Moźe wyjaśnię...Bez karty komp nie ruszy :D
Wyprowadze z błędu – mój komp (taki jak w statucie ale juz na płycie gigabyte'aGA–8IPE1000 – normalnie sie odpala bez karty graf. TYlko kwiknął na poczatku ale normalnie wystartował i załadował winde :)
Okazało sie ze walnieta jest karta kolegi – nieobraca sie wiatraczek. Na moim kompie udało ja sie coprawda zmusic do działania, ale efekt był opłakany. Wyjałem swoja karta, wlozylem do kompa ktory bipał, i chodzi jak ta lala.
Wlaczylem mojego kompa (w danej chwili bez jakiejkolwiek karty graf) i normalnie sie odpalił – mogłem zniego przez siec zgrywac dane.
Ale diagnoza co do 8 bipów była trafna...chodziło o grafe.
Thx wszystkim.
bicki:SLAY3R:W tej płycie jest bios ami więc 8 bipnięć to błąd zapisu lub odczytu z pamięci karty graficznej. Karta albo źle siedzi, albo zabrudzenia na złączach – przeczysć styki, albo karta zrobiła papa.
problem w tym ze karta jest WYJETA !!!!!!!!!
A to czeba było odrazu pisać, to zaoszczędziłbym 2 minuty źycia, zamiast latać po stronkach i szukać co bipnięcia oznaczają, odrazu bym powiedział co jest nie tak :lol: :lol: :lol:
gusioo:bicki:SLAY3R:W tej płycie jest bios ami więc 8 bipnięć to błąd zapisu lub odczytu z pamięci karty graficznej. Karta albo źle siedzi, albo zabrudzenia na złączach – przeczysć styki, albo karta zrobiła papa.
To co sie dziwisz, źe komp piszczy ?
Moźe wyjaśnię...Bez karty komp nie ruszy :D
bicki:SLAY3R:W tej płycie jest bios ami więc 8 bipnięć to błąd zapisu lub odczytu z pamięci karty graficznej. Karta albo źle siedzi, albo zabrudzenia na złączach – przeczysć styki, albo karta zrobiła papa.
To co sie dziwisz, źe komp piszczy ?
SLAY3R:W tej płycie jest bios ami więc 8 bipnięć to błąd zapisu lub odczytu z pamięci karty graficznej. Karta albo źle siedzi, albo zabrudzenia na złączach – przeczysć styki, albo karta zrobiła papa.
W tej płycie jest bios ami więc 8 bipnięć to błąd zapisu lub odczytu z pamięci karty graficznej. Karta albo źle siedzi, albo zabrudzenia na złączach – przeczysć styki, albo karta zrobiła papa.
Kiedyś miałem podobny problem i okazało się źe Intel Celina się spalił :/. Powinienes sprawdzic procesor. Poczytaj ksiąźkę od płyty głównej, tam pisze co znaczą "pipnięcia" BIOS–u. Pozdro
Strona 1 / 1