Komp nie startuje...bios BIPA 8 razy...

płyta główna ECS K7S5A procek duron 850...komp nie startuje. wyjąłem z niego prawie wszystko..został zasilacz(sprawny–sprawdziłem) płyta z prockiem pamieć (sprawna–sprawdziłem)no i z pcspeakera słysze standardowe bibpnięcie przy starcie..a potem w równych odstępach 8 bipnięć...no i oczywiście komp sie nie startuje. Gdy podłączam karte graf i monitor, to nawet nie zostaje wzbudzony..Jedynie co chodzi to wiatrak na procku i zasilacz...Ki diabeł ?

Odpowiedzi: 8

WooooW!!
Gratulacje stary!! Muszę przyznać, źe masz wyjątkowy sprzęt. Bo mi się za cholerę nigdy nie udało uruchomić komputera bez karty graficznej.
evil44
Dodano
27.01.2005 17:19:39
Moźe wyjaśnię...Bez karty komp nie ruszy :D

Wyprowadze z błędu – mój komp (taki jak w statucie ale juz na płycie gigabyte'aGA–8IPE1000 – normalnie sie odpala bez karty graf. TYlko kwiknął na poczatku ale normalnie wystartował i załadował winde :)

Okazało sie ze walnieta jest karta kolegi – nieobraca sie wiatraczek. Na moim kompie udało ja sie coprawda zmusic do działania, ale efekt był opłakany. Wyjałem swoja karta, wlozylem do kompa ktory bipał, i chodzi jak ta lala.

Wlaczylem mojego kompa (w danej chwili bez jakiejkolwiek karty graf) i normalnie sie odpalił – mogłem zniego przez siec zgrywac dane.

Ale diagnoza co do 8 bipów była trafna...chodziło o grafe.

Thx wszystkim.
bicki
Dodano
27.01.2005 03:12:33
bicki:
SLAY3R:
W tej płycie jest bios ami więc 8 bipnięć to błąd zapisu lub odczytu z pamięci karty graficznej. Karta albo źle siedzi, albo zabrudzenia na złączach – przeczysć styki, albo karta zrobiła papa.

problem w tym ze karta jest WYJETA !!!!!!!!!

A to czeba było odrazu pisać, to zaoszczędziłbym 2 minuty źycia, zamiast latać po stronkach i szukać co bipnięcia oznaczają, odrazu bym powiedział co jest nie tak :lol: :lol: :lol:
SLAY3R
Dodano
26.01.2005 18:44:06
gusioo:
bicki:
SLAY3R:
W tej płycie jest bios ami więc 8 bipnięć to błąd zapisu lub odczytu z pamięci karty graficznej. Karta albo źle siedzi, albo zabrudzenia na złączach – przeczysć styki, albo karta zrobiła papa.

To co sie dziwisz, źe komp piszczy ?

Moźe wyjaśnię...Bez karty komp nie ruszy :D
maq123
Dodano
26.01.2005 18:30:15
bicki:
SLAY3R:

To co sie dziwisz, źe komp piszczy ?
Anonymous
Dodano
26.01.2005 18:22:45
SLAY3R:

bicki
Dodano
26.01.2005 18:11:48
SLAY3R
Dodano
26.01.2005 13:53:50
Kiedyś miałem podobny problem i okazało się źe Intel Celina się spalił :/. Powinienes sprawdzic procesor. Poczytaj ksiąźkę od płyty głównej, tam pisze co znaczą "pipnięcia" BIOS–u. Pozdro
jakbel
Dodano
26.01.2005 09:53:29
bicki
Dodano:
26.01.2005 02:19:44
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1