Komp nie chce mi sie wlaczyc :/
Siemka, Mam taki problem. Instalowalem Windows XP i po trzech dniach komputer sam mi sie wylaczal i wyskakiwal mi komunikat:
"Nie mozna uruchomic ponownie komputera. Moze to byc przyczyna ostatniej zmiany systemu (nie wiem jak to dokladnie szlo ale chyba tak :? )"
Nie wiecie co to mzoe byc ? XP PRO mi sie podoba tylko ze sie wqrwia. Dzisiaj robilem odnowa partycje, moze to cos pomoze ? :evil:
Pozdrawiam,
"Nie mozna uruchomic ponownie komputera. Moze to byc przyczyna ostatniej zmiany systemu (nie wiem jak to dokladnie szlo ale chyba tak :? )"
Nie wiecie co to mzoe byc ? XP PRO mi sie podoba tylko ze sie wqrwia. Dzisiaj robilem odnowa partycje, moze to cos pomoze ? :evil:
Pozdrawiam,
Odpowiedzi: 5
Start/uruchom i wpisz cmd.
Lub poprostu wpisuj te polecenia które podał EL NINO właśnie do uruchom...
Lub poprostu wpisuj te polecenia które podał EL NINO właśnie do uruchom...
A jak włączyć konsolę???
W konsoli z linii komend wklep najpierw:Condor:system32/hal.dll jest uszkodzony
expand (literaCD–rom):I386hal.dl_ C:windowssystem32hal.dll
a pozniej:
bootcfg /rebuild
Witam wszystkich!
Nie zakładałem nowego tematu bo mam podobny problem, a nigdzie nie moge znaleźć zadnej informacji na ten temat. Wcześniej jak odpalałem XP to robił mi scan i nie mogł jego skończyć. Zrobiłem nakładke i pochodził pare dni. Teraz znowu nie chce sie odpalic, wyskakuje info ze system32/hal.dll jest uszkodzony. Jest jakiś sposób zeby go naprawić np. z konsoli?? Jeśli tak to prosiłbym o opis jak to zrobić.
Pozdro
Nie zakładałem nowego tematu bo mam podobny problem, a nigdzie nie moge znaleźć zadnej informacji na ten temat. Wcześniej jak odpalałem XP to robił mi scan i nie mogł jego skończyć. Zrobiłem nakładke i pochodził pare dni. Teraz znowu nie chce sie odpalic, wyskakuje info ze system32/hal.dll jest uszkodzony. Jest jakiś sposób zeby go naprawić np. z konsoli?? Jeśli tak to prosiłbym o opis jak to zrobić.
Pozdro
Ze sie nie uruchamia powiedz cos wiecej czy sytem sie botuje, ale puzniej wyskakuje blad czy jak uruchamiasz windowsa to no wyskakuje komunikat brak pliku /system32/hal.dll czy cos w tym stylu. Bo z twojego postu nic nie moge wywnioskowac.
Strona 1 / 1