komp mi sie nie wlacza!!1
gdy wlaczam kompa slysze dlugi dzwiek swiatelko w monitorze miga ale bios nawet sie nie wgrywa pomaga z 10 restartow to mnie juz denerwuje pomozcie :(
Odpowiedzi: 10
Dziwne macie problemy. :D Wiem ze to nie na temat ale jak to usunac:Wyskakuje taki napis przy uruchamianiu systemu przed pokazaniem sie tego latajacego paska. Ze nie ma BootMagic.IMG i zeby zainstalowac go ponownie.Nacisnij klawisz.Mialem Partition magic zainstalowany, ale go usunalem.Moze mi ktos pomoc? :D :) :D :)
Dziwne macie problemy. :D Wiem ze to nie na temat ale jak to usunac:Wyskakuje taki napis przy uruchamianiu systemu przed pokazaniem sie tego latajacego paska. Ze nie ma BootMagic.IMG i zeby zainstalowac go ponownie.Nacisnij klawisz.Mialem Partition magic zainstalowany, ale go usunalem.Moze mi ktos pomoc? :D :) :D :)
Napisz nie co masz, tylko po czym to się stało.
Miałem coś takiego. U mnie pomogło ponowene wgranie biosa.
moj komp to amd athlon 1.2 karta geforce 2 mx 256 mb ram
na pewnym forum przeczytalem:
tez mam soltka wiec moze to jest to??
aha procka nie mialem podkrecanego ale moj kolega mial ten sam problem i poprostu procka znizyl
a wiec macie jeszczwe jakies pomysly??
na pewnym forum przeczytalem:
Zetknalem sie wczesniej z tym problemem... Nie wiedzialem co mam zrobic . SIedzialem nad kompem tydzien i nic . W koncu oddalem do serwisu i sie podobno cos z plyta glowna porobilo... NIe wiem... To byl SOLTEK, tak ze jezeli to ta sama, to lipa moze byc
Teraz z nowym mainboardem wszystko chodzi OK.
tez mam soltka wiec moze to jest to??
aha procka nie mialem podkrecanego ale moj kolega mial ten sam problem i poprostu procka znizyl
a wiec macie jeszczwe jakies pomysly??
Jak wyjmiesz pamięć, to piszczy bo nie ma pamięci, a jak wyjmiesz kartę graf to teź będzie piszczeć, bo nie ma karty.
Dobrze by było mieć porzyczony układ do testów, wtedy byś wiedział źe to dokładnie przez pamięć jest to powodowane. A jak będzie dalej piszczeć to wina będzie po stronie karty graficznej.
Dobrze by było mieć porzyczony układ do testów, wtedy byś wiedział źe to dokładnie przez pamięć jest to powodowane. A jak będzie dalej piszczeć to wina będzie po stronie karty graficznej.
Dzięki EL NINO za link do stronki z błędami...
Mam zaledwie: GA–7VA, Palit Daytona GF4MX, RAM PC2700, Athlon 1800XP+
Równieź mam problem z uruchomieniem komputera, u mnie objawia się to następująco:
Gdy mam tylko grafikę, procka i RAM:
1 długi i 2 krótkie (lampak od zasilania miga)–Błąd parzystości pamięci RAM
Gdy nie mam grafiki równeź to samo, ale gdy wyjmę pamięć RAM i zostaje sam prcek z grafiką:
1 długi –błąd pamięci (tylko, źe u mnie piszczy cyklicznie)
Co prawda nie próbowałem wkładać pamięci do innego slotu, sprawdzę to jak wróce do domu, ale intryguje mnie komunikat: Błąd parzystości pamięci RAM – moźliwe przy DIMMach?
Dlaczego po wyjęciu pamięci zmienił się komunikat dźwiekowy? Czyźby, komp nie mógł się uruchomić bez pamięci? Czy raczej świadczy to o tym, źe mam walnietą grafikę?
:idea:A moźe ten ten długi, cyklicznie powtarzajacy się komunikat traktować jak:
ciągły ton –Błąd pamięci RAM lub pamięci karty graficznej :?:
:( pozdrowionka from B–stok
Mam zaledwie: GA–7VA, Palit Daytona GF4MX, RAM PC2700, Athlon 1800XP+
Równieź mam problem z uruchomieniem komputera, u mnie objawia się to następująco:
Gdy mam tylko grafikę, procka i RAM:
1 długi i 2 krótkie (lampak od zasilania miga)–Błąd parzystości pamięci RAM
Gdy nie mam grafiki równeź to samo, ale gdy wyjmę pamięć RAM i zostaje sam prcek z grafiką:
1 długi –błąd pamięci (tylko, źe u mnie piszczy cyklicznie)
Co prawda nie próbowałem wkładać pamięci do innego slotu, sprawdzę to jak wróce do domu, ale intryguje mnie komunikat: Błąd parzystości pamięci RAM – moźliwe przy DIMMach?
Dlaczego po wyjęciu pamięci zmienił się komunikat dźwiekowy? Czyźby, komp nie mógł się uruchomić bez pamięci? Czy raczej świadczy to o tym, źe mam walnietą grafikę?
:idea:A moźe ten ten długi, cyklicznie powtarzajacy się komunikat traktować jak:
ciągły ton –Błąd pamięci RAM lub pamięci karty graficznej :?:
:( pozdrowionka from B–stok
Sprawdz przyjacielu co moze byc przyczyna bledu u Ciebie. Nie podales jaka masz plyte :? .Genius:gdy wlaczam kompa slysze dlugi dzwiek
Dzwieki biosu
Jak juź ud ci się włączyć kompa sprawdz w podglądzie zdaźeń co jest przyczyną problemu.
Przypuszczam, źe masz ten sam problem co ja, czyli ACPI.
Przypuszczam, źe masz ten sam problem co ja, czyli ACPI.
1.Czy podkręcałeś procesor – jeśli tak to procek padł, albo za mocno podkręciłeś i system odmawia posłuszeństwa.
2.Uszkodzona pamięć, jeźeli masz kilka układów zostaw jeden i sprawdzaj.
3.Uszkodzona karta graficzna, podmień na inną i sprawdź.
4.Podociskaj pamięci, karty rozszerzeń, taśmy – dosłownie wszystko.
5.Wyjmij wszystko oprócz niezbędnych rzeczy.
Napisz jeszcze jaki masz sprzęt i dokładną nazwę płyty głównej.
2.Uszkodzona pamięć, jeźeli masz kilka układów zostaw jeden i sprawdzaj.
3.Uszkodzona karta graficzna, podmień na inną i sprawdź.
4.Podociskaj pamięci, karty rozszerzeń, taśmy – dosłownie wszystko.
5.Wyjmij wszystko oprócz niezbędnych rzeczy.
Napisz jeszcze jaki masz sprzęt i dokładną nazwę płyty głównej.
Strona 1 / 1