komp coraz wolniej staruje xp;problem ze skanowaniem mks`em
witam mam problem bo nie jestem jeszcze za bystry z kompów...:( ostatnio coraz woniej odpala mi xp.na poczatku był jak błyskawica a teraz jak go włączam pojawia się najpierw ta stronka z tymi tabelkami a później ekran mi gaśnie na chwilę( ona sie robi z czasem coraz dłuźsza–boję się źe niedługo będzie to trwało kosmos czasu)i dopiero pojawia mi sie stronka do logowania w xp(martwi mnie ten coraz dłuźszy przestuj od włączenia do strony logowania. Co zrobić źeby komp szybko pracował i nie zwalniał ,jakie usługi mogę bezpiecznie wyłączyć by był szybszy? i druga sprawa: mam mks`a i niedawno go puściłem by sprawdził co w moim pc–cie drzemie skanuje,skanuje aź do momentu gdy natrafi na plik ...asset.007.exe(wypakowuje).. i tam staje:(nie wiem co to jest jaka to jest przyczyna,później nie moge przerwać skanowania a jak zrobię to z menadzera zadań(zamknę mks`a ) komp jest zmulony na maksa obciąźenie mpamięci sięga do 98%nawet. uprzedzam nie jestem biegły z pc więc dlatego pytam .z góry dzięki
Odpowiedzi: 3
W szukaj plikow w pisz nazwe tego pliku i sie przekonaj co to jest.Napisz konfiguracje kompa.U mnie sie 30sekund teraz uruchamia, przy maszie programow i zasmieceniu windowsa.MKS spowalnia strasznie slabsze i te srednie komputery.Jak go mialem strasznie sie mulil.Radzilbym zainstalowac NortonAntiVirus 2003.Przy nim komp dziala o niebo lepiej.Jak masz juz system kawalek czasu to zainstaluj System Mechanic i pprzeskanuj rejestr.Po usuwaj z tamtad zeczy od programow.Bo sporo odpadkow zostaje po programach itp.Przy uruchamianiu wstepnym niemoze byc chyba to MKS, ale w pozniejszych fazach uzytkowania moze to byc jego wina.plusoko:witam mam problem bo nie jestem jeszcze za bystry z kompów...:( ostatnio coraz woniej odpala mi xp.na poczatku był jak błyskawica a teraz jak go włączam pojawia się najpierw ta stronka z tymi tabelkami a później ekran mi gaśnie na chwilę( ona sie robi z czasem coraz dłuźsza–boję się źe niedługo będzie to trwało kosmos czasu)i dopiero pojawia mi sie stronka do logowania w xp(martwi mnie ten coraz dłuźszy przestuj od włączenia do strony logowania. Co zrobić źeby komp szybko pracował i nie zwalniał ,jakie usługi mogę bezpiecznie wyłączyć by był szybszy? i druga sprawa: mam mks`a i niedawno go puściłem by sprawdził co w moim pc–cie drzemie skanuje,skanuje aź do momentu gdy natrafi na plik ...asset.007.exe(wypakowuje).. i tam staje:(nie wiem co to jest jaka to jest przyczyna,później nie moge przerwać skanowania a jak zrobię to z menadzera zadań(zamknę mks`a ) komp jest zmulony na maksa obciąźenie mpamięci sięga do 98%nawet. uprzedzam nie jestem biegły z pc więc dlatego pytam .z góry dzięki
apropos wolnego startu:
ja mam taki problem, iz mam nsw2003 i zawsze kiedy komp sie uruchamia musze czekac az on sie uruchomi tzn. pokazuje mi sie juz pulpit, wszyastko co ma byc ... musze czekac okolo 4minut az monitor antywirusowy nsw uruchomi sie w pasku startowym i dopiero moge pracowac... co jest grgane ?? jak to zoptymalizowac ??
ja mam taki problem, iz mam nsw2003 i zawsze kiedy komp sie uruchamia musze czekac az on sie uruchomi tzn. pokazuje mi sie juz pulpit, wszyastko co ma byc ... musze czekac okolo 4minut az monitor antywirusowy nsw uruchomi sie w pasku startowym i dopiero moge pracowac... co jest grgane ?? jak to zoptymalizowac ??
Musisz przeinstalowac system.
Mialem podobny problem.
Po instalacji systemu zainstaluj antispy i wylacz funkcje przywracania systemu.
Mialem podobny problem.
Po instalacji systemu zainstaluj antispy i wylacz funkcje przywracania systemu.
Strona 1 / 1