Kolejny problem z siecia domowa... POMOCY
Mam dwa komputery. Jeden z nich jest podłaczony do internetu a drugi ma to polaczenie udostepnione i w taki sposób mam neta na obydwu. Moj problem polega na tym ze mam siec domowa poprawnie skonfigurowana. Wszystko dzialalo ok(nawet udostepnianie :D) ale niestety cos sie zepsuło. Teraz kiedy wchodze na drugim kompie w otoczenie sieciowe i chce wyszukac komputery w sieci wyskakuje mi bład. Przedtem tak nie bylo. LAe co najsmieszniejsze ze nie chce mi wyszukac tego kompa ale udostepnione na nim foldery wyszukuje. Co robic?
Odpowiedzi: 6
No wiec po dlugich probach (ktore niestety nie przyniosly porzadanego efektu). Nawet do firmy Microsoft dzwonilem i obiecali ze sie skonataktuja. ("Oczywiscie oddzwonili :D ) w koncu odinstawlowalem SP2 i wszystko chodzi jak powinno bez zadnych problemow. Widac SP2 ma jeszcze wiele niedociagniec.
U mnie tak samo się dzieje z zrzutu ekranu komunikat jest mi bardzo dobrze znany :lol:
1) Wyłączyć zaporę systemową
2) Komputery muszą być cały czas włączone
Napewno pomoźe a skoro nie pomoźe to trzeba od nowa konfigurować wszysko ale przy wyłączonej zaporze systemowej pozdrawiam :!:
1) Wyłączyć zaporę systemową
2) Komputery muszą być cały czas włączone
Napewno pomoźe a skoro nie pomoźe to trzeba od nowa konfigurować wszysko ale przy wyłączonej zaporze systemowej pozdrawiam :!:
Czyli jednak czasami chodzi ? Moze wystarczy w tej sieci pogrzebac z ustawieniami zwiazanymi z "browsingiem" ? Moze wylaczyc na tych komputerach usluge "Przegladarka" zostawiajac ja wlaczona dla dwoch najczesciej i najdluzej wlaczonych ? Poszukaj tutaj (przycisk Szukaj) o "master browser".xpekol:Czasem udaje sie wejsc w otoczenie sieciowe –> pokaz komputery grupy roboczej, ale dzieje sie to bardzo rzadko.
W wyjatkach zapory, o ile jest zalaczona, zaznaczone masz "udostepnianie plikow i drukarek" ?
Zapomnialem dodac ze z konta z prawami administratora tez nie da sie wejsc do grupy roboczej.
Witam mam taki sam problem z siecia w ktorej jest kilkanascie komputerow i dzieje sie to tylko na kompach ktore maja zainstalowanego SP2. Siec dziala mozna chodzic po stronkach, mozna nawet udostepnione pliki sciagac, z innych kompow. Czasem udaje sie wejsc w otoczenie sieciowe –> pokaz komputery grupy roboczej, ale dzieje sie to bardzo rzadko. Przeczytalem juz wiele tematow na tym forum i zastosowalem sie do prawie wszystkich z nich ale nic nie pomoglo.
Jesli ktos zna rozwiazanie tego problemu bede bardzoe wdzieczny za rozwiazanie tego problemu.
w zalaczniku jest screen shot z pojawiajacym sie bledem.(w "zamazanym" miejscu jest nazwa grupy roboczej)
Jesli ktos zna rozwiazanie tego problemu bede bardzoe wdzieczny za rozwiazanie tego problemu.
w zalaczniku jest screen shot z pojawiajacym sie bledem.(w "zamazanym" miejscu jest nazwa grupy roboczej)
Napisac jaki blad wyskakuje ? Albo dolaczyc zrzut komunikatu ?wojtas_wojtas:Co robic?
Strona 1 / 1