Kody do tworzenia html
wczoraj zrobilam stronke w FrontPage no ale nauczyciel powiedzial ze wszysko mamy zrobic sami w notatniku,no ale ja niewiem jakie są kody np zeby wstawic tabelke czy cos,mozecie mnie naprowadzic skad moge takie kody wziąść
Musze miec 3 podstrony,tabelke(czyli musza byc hiperlacza itp)zdjecia na podstronach itd
Musze miec 3 podstrony,tabelke(czyli musza byc hiperlacza itp)zdjecia na podstronach itd
Odpowiedzi: 1
Google i "kurs html" prawdę Ci powie, pierwszy link: http://www.kurshtml.boo.pl/.
Poza tym jakby ten kod z FP oczyścić z "brudów" jakie program zostawia to masz stronę napisaną prawie w notatniku
Jako, ze z sieciami temat ma mało wspólnego przenoszę.
Poza tym jakby ten kod z FP oczyścić z "brudów" jakie program zostawia to masz stronę napisaną prawie w notatniku
Jako, ze z sieciami temat ma mało wspólnego przenoszę.
Strona 1 / 1
Gdzie to tacy światli nauczyciele są że poznają się na paszkwilcu z edytora WYSIWYG? Godne pochwały że koleś chce was czegoś nauczyć nie na skróty - czy się to na coś przyda czas pokaże.
E tam. Ja sie HTML nauczylem wlasnie dzieki WYSIWYG.<br>I do zadnych kursów nigdy nie lookalem. Nigdy. Poza tym ten mit z Notatnikiem mozna pod ogon psu wsadzic. Na szybko cos z edytowac - tak, pewnie noralka. Ale tluc stronę - nigdy w zyciu.<br>W takim przypadku polecam EdHTML.<br>
W notatniku tłuc strone można łatwo i przyjemnie (przynajmniejo przy HTML+CSS), tylko że tworzenie layout'u na podstawie tabel jest w tym wypadku niewygodne - poniekąd słusznie, tabelami layoutu się tworzyć nie powinno. Dla mnie wystarcza zwykły edytor z kolorowaniem składni, EdHTML też używałem.