kodeki video – poszarpany obraz
Czesc!
Mam problem z kodekami video. Przy niektórych plikach video obraz jest poszpany, rwie się, co powoduje migotanie. W dodatku niektóre pliki na listwie czasowej mają nieprawidłowo wyświetlony czas. Na przykład film który ma czas trwania 10 minut, na listwie czasowej wyświetla sie jako 59 sekund. Obva objawy, zmieniają się w róznych plikach, na przykład przez jakiś czas (np kilka tygodni) plik działa dobrze, a potem się kaszani. Czego moźe być to przyczyna? Przeinstalowywanie kodeków nic mi nie dało.
Proszę o pomoc.
P.S. obecnie zainstalwany mam K–Lite_Codec_Pack_v2.41_FULL. Moźe polecacie jakieś inne?
Mam problem z kodekami video. Przy niektórych plikach video obraz jest poszpany, rwie się, co powoduje migotanie. W dodatku niektóre pliki na listwie czasowej mają nieprawidłowo wyświetlony czas. Na przykład film który ma czas trwania 10 minut, na listwie czasowej wyświetla sie jako 59 sekund. Obva objawy, zmieniają się w róznych plikach, na przykład przez jakiś czas (np kilka tygodni) plik działa dobrze, a potem się kaszani. Czego moźe być to przyczyna? Przeinstalowywanie kodeków nic mi nie dało.
Proszę o pomoc.
P.S. obecnie zainstalwany mam K–Lite_Codec_Pack_v2.41_FULL. Moźe polecacie jakieś inne?
Odpowiedzi: 4
Graff:Znacie jakąś fajną alternatywę dla allplayera?
CrystalPlayer
SubEdit
KoalaPlayer(płatny)
To są moje typy.
Prawdopodobnie za duźo kodeków zainstalowanych w systemie .
nie nie, to na pewno nie procesot – mam Athlona 2500+ i filmy o duźo większych rozdzielczościach chodzą normalnie. Wczoraj się zoriwntowałem, źe szarpią się tylko pliki *.wmv i tylko w AllPlayerze, w Media Playerze chodzą normalnie. Znacie jakąś fajną alternatywę dla allplayera? Zaleźy mi na moźliwości rozjaśniania obrazu, saturacji, kontrasu itp, a chyba tylko allplayer to oferuje:/
A co to złego wyświetlnia czasu, to dotyczy to innych formatów i błąd ten pojawia się we wszystkjich odtwarzaczach.
A co to złego wyświetlnia czasu, to dotyczy to innych formatów i błąd ten pojawia się we wszystkjich odtwarzaczach.
A czy Twój procesor przekracza 500MHz?? bo z niskimi częstotliwosciami taktowania mozna miec problemy z odtwarzniem plików video. Moze masz jakis "bród" w kompie?? spróbuj sobie teź na innym odtwarzaczu. Ja uźywam ffdshow jako pack'a kodeków.
Strona 1 / 1