kodek nawala?
zainstalowałem od nowa winxp i ffdshow i teraz nie dzialaja mi filmy, bo wyskakuje jakis blad:
AppName: wmplayer.exe AppVer: 9.0.0.3250 ModName: ffdshow.ax ModVer: 1.0.2.1998 Offset:00070840
AppName: wmplayer.exe AppVer: 9.0.0.3250 ModName: ffdshow.ax ModVer: 1.0.2.1998 Offset:00070840
Odpowiedzi: 15
zainstalowalem ta wersje ale przy probie konfiguracji wyskakuje blad wyjatku
Zwróć uwagę na http://sourceforge.net/tracker/index.php?func=detail&aid=1351798&group_id=53761&atid=471491
Uparłem się? Równie dobrze mógłby instalować WMP10 ale po co? Moźe nie chce. Jak sie pomysły skończą to wtedy moźna iść na łatwiznę...
Uparłem się? Równie dobrze mógłby instalować WMP10 ale po co? Moźe nie chce. Jak sie pomysły skończą to wtedy moźna iść na łatwiznę...
ale sie uparles na tego ff, nie szybciej odinstalowac i sprobowac innej paczki kodekow np. wspmniannych juz k–lite???
1. Mozesz spróbowac zainstalować Windows Media Player Classic (wtedy nie powinienes miec problemu z odtwarzaniem filmów)
2. Odinstaluj istniejący ffdshow, i spr zainstalowac na początek ten ffdshow–20041012.exe, przetestuj czy dalej będziesz miał błąd.
Daj znać co się dzieje.
2. Odinstaluj istniejący ffdshow, i spr zainstalowac na początek ten ffdshow–20041012.exe, przetestuj czy dalej będziesz miał błąd.
Daj znać co się dzieje.
Egzek–JKD:Czym otwierasz filmy? (jakim programem?)
Napisz mi jeszcze jakiego dokładnie ffdshow masz.
wmp9 a probowalem rozne wersje ffdshow lacznie z najnowsza
Czym otwierasz filmy? (jakim programem?)
Egzek–JKD:
yankes jak widzę ty uźywasz wmp9, a powiedz pościągałeś sobie łaty do xp? Bo jak narazie to by mi wyglądało jak by czegoś Ci brakowało... Albo coś z czym za dobrze nie współgrało. [patrz niźej
posciagalem ponad 30 lat i instalowalem ffdshow tak jak wczesniej
WaGonik:sprobuj to: K–Lite Codec Pack
Ale pomoc... na ffdshow wszystko działa bez jakichkolwiek innych kodeków. Problem w tym, źe teraz mu błąd wyskakuje, a nie szuka innych kodeków!
yankes, nie odpowiedziałeś mi na pytanie.
sprobuj to: K–Lite Codec Pack
dizong:Polecam Divx6.0
Moźe źle zainstalowałeś ffdshow
Tzn jak? krzywo?
Toź to zwykły filtr jest nawet nie kodek, co tu moźna źle zrobić?
Ja nie polecam DiviX 6, chyba źe film właśnie nim zakodowany.
Polecam Divx6.0
ale przed formatem tez mialem ffdshow i ac3filter i wszystkie filmy mi chodzily
MarcinX:Sam ffdshow to raczej mało,przydał by się co najmniej jakiś divx.
Troche nie rozumiem. Przeciez moźna, podczas instalacjii ffdshow, wybrac jakie kodeki chcemy zainstalować.
Sam ffdshow to raczej mało,przydał by się co najmniej jakiś divx.
Nie zgodze się z tym. Sam uzywam jedynie WMP10 + ffdshow Sep 20 2005 + ac3filter 0.70b i nie mam źadnych problemów z odtwarzaniem jakichkolwiek filmów.
yankes jak widzę ty uźywasz wmp9, a powiedz pościągałeś sobie łaty do xp? Bo jak narazie to by mi wyglądało jak by czegoś Ci brakowało... Albo coś z czym za dobrze nie współgrało. [patrz niźej]
yankes ale na początek zrób tak:
– sprawdz czym film jest kodowany,
– włącz opcję FFDSHOW i odznacz ten kodek którym kodowany jest ten film,
– odpal film i powiedz czy wtedy wyskakuje Ci błąd.
Sam ffdshow to raczej mało,przydał by się co najmniej jakiś divx.
A moim zdaniem najlepiej zainstalować paczkę K–lite.
A moim zdaniem najlepiej zainstalować paczkę K–lite.
Strona 1 / 1