kodek audio
nie moge odtworzyc jednego filmu z dźwiekiem, AllPlayer mówi ze brak kodeka audio, wydaje mi sie ze jest wszystko co potrzeba, mam K–lite code pack, oprócz tego AC3filter, Divx, ffdshow. czego brakuje by odtworzyć dzwiek w filmie. Inne filmy działają bez zarzutu.
Odpowiedzi: 15
no i sama rozwiązałam sobie problem... co się okazało, dźwięk w filmie zakodowany był kodekiem Voxware MetaSound (nie słyszałam o takim wcześniej), ale ściągnęłam i film juź jest nie tylko widzialny ale i słyszalny... a pomógł mi w tym program AVIcodec, któryś z kolei program, jakie testowałam, by uzyskać jakieś info o tych kodekach. Mimo to dzięki za porady. Pozdrawiam.
Zobacz jeszcze konfiguracje ac3.
Moze po prostu do filmu nie dodano dzwieku.
Moze po prostu do filmu nie dodano dzwieku.
Albo to jeszcze ogg albo dzwiek w filmie uszkodzony
Moze sprawdzisz rodzaj kodeka ??
Moze sprawdzisz rodzaj kodeka ??
Nie lubię się powtarzać, ale napisałam, ze zastosowałam się do wszystkich waszych rad, w tym takźe kombinacja ffdshow + ac3filter jak równiez tylko ffdshow + xvid. Nie pomaga. Jest widzialne ale wciąź nie słyszalne... ale mniemam źe juz innych opcji nie ma, skoro kaźdy radzi podobnie.
Odinstaluj wszystkie kodeki, zainstaluj AC3Filter + FFDShow i wszystko będzie widzialne i słyszalne.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Przeczytaj sobie post brtx'a i zastosuj sie do niego
no, niestety nic nie pomogło. zastosowalam wszystkie moźliwe kombinacje, odinstalowałam zbędne kodeki jak radziliscie, zostawilam ffdshow, potem zastosowałam tylko k–lite code pack z wszystkimi opcjami, sadziłam ze rozwiązaniem bedzie rada Seekera, ale zainstalowałam divx 3.11 z fraunhoferem i dalej NIC! Nadal nie ma dźwięku. Film niemy. Proszę o kolejne sugestie, moźe są jeszcze jakies inne specyficzne kodeki, którymi odtworzę ten film.
pazdzioch–wawa:to powiadasz ze Kodek IMO jest tylko wyłącznie do filmów :?: masz moźe jakies szybkiego linka doniego :)
Nic nie powiadam, tylko wiem źe są filmy z zakodownym dzwiękiem , własnie kodekiem audio Fraunhofera, który jest składnkikiem divixa 3.11 i bez niego film się odtwarza ale jako niemy
to powiadasz ze Kodek IMO jest tylko wyłącznie do filmów :?: masz moźe jakies szybkiego linka doniego :)
magdaa:czego brakuje by odtworzyć dzwiek w filmie. Inne filmy działają bez zarzutu.
Mogę tylko domniemywać , źe brak ci kodeka Fraunhofera,
Jeśli dograsz Divxa 3.11. Dźwięk się pojawi.
IMO jezli tylko odtwarzasz filmy nie instaluj źadnych pierdół typu CodePacki – są zbędne, a potrafią tylko namieszać w systemie
wsytarczy w zupełnosci K–lite pozaznacac kazda opcje i bedzie dzialac, jeszcze mnie nie zawiodły te kodeki
wsytarczy w zupełnosci K–lite pozaznacac kazda opcje i bedzie dzialac, jeszcze mnie nie zawiodły te kodeki
Zrób ta jak radzą u góry, wywal wszystkie kodeki wgraj jedną paczkę np. K–lite,fdd show i ewentualnie Xvida.
juź wiem źe ten film jest zakodowany kodekiem asf, program podobny do Gspot zaproponował dekoder Media Player, ale mimo źe to mam, to nadal film odtwarzany jest bez dźwięku a program mówi ze brak kodeka audio. jakiego kodeka mi brakuje?
albo sciagnij sobie K–Lite Mega Codec Pack 117, pozaznaczaj kazda opcje i napewno bedize działac, mi tak dziala ten kodek :)
Strona 1 / 1