Kobieta prosi o pomoc–brak dźwięku w laptopie!

Niestety z mojego komputera przenosnego od kilku dni przestał wydobywać się dźwięk. Na tym forum znalazłam kiedys odpowiedz jak usunac spy sherifa i sobie z nim sama poradziałam, myslałam, źe tak samo bedzie z tym dzwiekiem–ale nie udało mi sie nic znalezc. Problem lezy w tym, źe dzisiaj odpaliłam jakis teledysk z sieci i dzwięk w tym czasie sie odnalazł. Cóź mam robić Mądre Głowy? Proszę o pomoc. :)
ps. Nie znam sie na kartach dzwiekowych i sterownikach – ale jak to cos z tym to postaram sie czegos dowiedziec. Na pewno karte mam zintegrowana, a laptop to fujitsu siemens.

Odpowiedzi: 6

Dźwięku nie miałam od razu po uruchomieniu komputera. I to nie było zarówno dźwięków systemowych jak i dźwięku z płyty dvd. Ale od wczoraj jak narazie jest wszystko ok.
natasha2003
Dodano
27.01.2006 18:30:51
Napisz w jakich sytuacjach nie masz dzwięku.
spiderko
Dodano
27.01.2006 00:43:48
Acha! Aź takim laikiem nie jestem – sprawdziłam oczywiście czy nie mam przyciszonych głośników! Tak wogóle tokomputer potrzebny jest mi wyłącznie do pisania prac – teraz juź nie tak często oraz do surfowania po necie. Jeśli chodzi o gry, to mój mąź czasem włączy jakieś rajdy ale sami się pwenie orientujecie co moźe chodzić na takim sprzęcie :( . Tak więc wcale nie przemęczam mojego Pececika i jeśli będzie mógł z tym źyć to najchętniej bym go nie leczyła! Pozdrawiam i dziękuję za reakcję!
natasha2003
Dodano
26.01.2006 21:31:13
Menedźera urządzeń sprawdziłam – jest wszystko ok. Tzn. brak wykrzykników i przy dźwiękach pisze źe urządzenia działaja poprawnie. Przeszłam przez to sprawdzanie uzywajac pomocy windowsa. No i oczywiscie mam system xp. Profesional. Ale to nic. Właśnie przed chwila weszłam znowu w necie na teledyski i dźwięk pojawił się ponownie. Więc od razu szybko włoźyłam płytę dvd aby sprawdzic czy ją teź odtworzy z dźwiękiem. No i AVE! – dźwięk sie odnalazł. Wiem, wiem pewnie będzie na to jedna rada: Kobieto masz jakiegoś wirusa! Musisz sformatowć twardziela! Wiecie co, a moźe ja coś poprostu za duź usunęłam bo korzystając z hijack wygenerowałam loga i to co na czerwono to usuwałam jak leci. Jak myślicie formatować, czy dać sobie spokój skoro działa :oops:
natasha2003
Dodano
26.01.2006 21:24:32
a jaki system? Pewnie xp;)

na początek sprawdź regulacje głośności... koło zegarka ikonka z głośniczkiem, prawy przycisk myszy, ustawienia... lub poprzez panel sterowania.

Jeśli nic tam nie znajdziesz pomyslimy dalej:)
kris_
Dodano
26.01.2006 19:20:05
Prawo–klik na Mój komputer –> Właściwości –> Sprzęt –> Menadźer urządzeń
Szukasz pozycji Kontrolery dzwięku, wideo i gier, napisz nam czy jest ta pozycja, czy są jakieś błędy w niej (wykrzyknik na źółtym tle)[/b]
spiderko
Dodano
26.01.2006 19:19:45
natasha2003
Dodano:
26.01.2006 17:44:57
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1