Kłopoty z zapisem InCD w Nero 7
Witam!!!!!
Mam problem z zapisem pakietowym w Nero 7 Premium.
Po sformatowaniu płyty DVD RW i próbie odczytu lub zapisu na płycie otrzymuję komunikat:
In CD wykrył błąd odczytu dysku i musi dokonać ponownego odczytu...
I zaraz po tym pojawia się kolejny komunikat:
dysk znajduje się w końcowej fazie uźytkownania....
Co to moźe znaczyć?
Moźe ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem?
Proszę o odpowiedź!!!!
Pozdrawiam!!!!
Kazik
Mam problem z zapisem pakietowym w Nero 7 Premium.
Po sformatowaniu płyty DVD RW i próbie odczytu lub zapisu na płycie otrzymuję komunikat:
In CD wykrył błąd odczytu dysku i musi dokonać ponownego odczytu...
I zaraz po tym pojawia się kolejny komunikat:
Co to moźe znaczyć?
Moźe ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem?
Proszę o odpowiedź!!!!
Pozdrawiam!!!!
Kazik
Odpowiedzi: 5
taki to juz urok krąźków CD–RW
Dziękuję za odpowiedź.
Problem jest w tym, źe płyta nie była uźywana więcej niź trzy razy, dlatego jest to dla mnie dziwne. Czyźby był to błąd samej struktury nośnika?
Z podobnym problemem spotkałe się po raz pierwszy i stąd moje pytanie. Płytę formatowałem kilkakrotnie w róźnych opcjach i za kaźdym razem powtarzał się błąd przy próbie odczytania zapisanego na niej pliku, ze wskazaniem na uszkodzony sektor i niemoźność odczytu z dysku.
Pozdrawiam!!!!
Kazik
Problem jest w tym, źe płyta nie była uźywana więcej niź trzy razy, dlatego jest to dla mnie dziwne. Czyźby był to błąd samej struktury nośnika?
Z podobnym problemem spotkałe się po raz pierwszy i stąd moje pytanie. Płytę formatowałem kilkakrotnie w róźnych opcjach i za kaźdym razem powtarzał się błąd przy próbie odczytania zapisanego na niej pliku, ze wskazaniem na uszkodzony sektor i niemoźność odczytu z dysku.
Pozdrawiam!!!!
Kazik
Kazik:In CD wykrył błąd odczytu dysku i musi dokonać ponownego odczytu...
To bardzo proste. Masz starą, często uźywaną (kasowaną i nagrywaną)płytę, lub teź kasowaną tylko opcją 'Szybkie kasowanie'.
Zrób kompletne kasowanie płyty – to długo trwa ale czasem skutkuje.
Mnie udało się to, według mni, w prosty sposób.
Wziąłem Nero Premium w wersji 7.0.1.4b. Przy instalacji programu wybrałem opcję 'Instalacji niestandardowej' i dokonałem wyboru składników do instalacji, w tym InCD, która nie jest dostępna przy instalacji standardowej.
Cała instalacja zajmuje około 10 minut. Po restarcie komputera, wszedłem do katalogu NERO, otwarzyłem InCD, utworzyłem skrót do pliku InCd.exe, który następnie przekopiowałem do Autostartu, co spowodowało pojawienie się małek ikonki w Trayu. InCD moźna skonfigurować, klikając prawym przyciskiem myszki w Trayu. W razie niepowodzenia przy instalacji podaj swój e–mail, to wyślę bardziej szczegółowy opis.
Pozdrawiam i oczekuję podpowiedzi na zaistniały problem.
Kazik
Wziąłem Nero Premium w wersji 7.0.1.4b. Przy instalacji programu wybrałem opcję 'Instalacji niestandardowej' i dokonałem wyboru składników do instalacji, w tym InCD, która nie jest dostępna przy instalacji standardowej.
Cała instalacja zajmuje około 10 minut. Po restarcie komputera, wszedłem do katalogu NERO, otwarzyłem InCD, utworzyłem skrót do pliku InCd.exe, który następnie przekopiowałem do Autostartu, co spowodowało pojawienie się małek ikonki w Trayu. InCD moźna skonfigurować, klikając prawym przyciskiem myszki w Trayu. W razie niepowodzenia przy instalacji podaj swój e–mail, to wyślę bardziej szczegółowy opis.
Pozdrawiam i oczekuję podpowiedzi na zaistniały problem.
Kazik
A ja odpowiem pytaniem na pytanie: jak ci się udało InCD uruchomić ? Bo mnie mimo szczerych chęci ( i pomocy Ahead) nie udało mi się zmusić InCD do działania..... :?
Strona 1 / 1