kłopoty z system32.exe
:cry: zaraz po włączeniu kompa pojawia sie komunikat źe wystąpiły kłopoty z aplikacją system32.exe i zostanie ona zamknięta, nie wiem jak to naprawić......szukałem w archiwum ale nie znalazłem nic konkretnego, proszę pomóźcie
Odpowiedzi: 11
jerry666antyXP:No wiesz – jesli masz blad typu "wystapil problem z plikacja blebleble" w TYM jakze udanym windowsie to znaczy ze moglo sie zdarzyc wszystko i nic .. spoko – juz tlumacze .. program mogl najechac na obszar pamieci zarezerwowanej dla innego procesu .. moze nawet samego explorera – w przypadku microsoftu wszystko jest mozliwe .. Wylacz shadoowy biosu ..sprawdz aperture – w koncu jest to zakreas pamieci przydzielany dla urzadzenia zwanego "karta graficzna" ..
Najlepszym rozwiazaniem jednak byloby zmienienie systemu operacyjnego na jakis mniej x–zerny .. Wiem – to pikne czarne tlo przy starcie potrafi zamieszac w glowie .. ale w Linuzzzie mozesz sobie se takie tlo z pentagramem nawet palnac zaraz po tym jak sie ECSD sprawdza .. Wiec co tu duzo myslec – wywal to dziadostwo i zainstaluj cos chociaz bardziej NTowskiego .. np 2000 sp4 .. gwarantuje ze problemy tego typu znikna na dobre .. wystarczy wejsc na ta witryne aby przekonac sie ze nie ma tu wogole dzialu o nazwie – problemy z 2000 ..
pozdrawiam ..
hm zapraszam do mnie i poproszę o zaimplementowanie tych super systemów :lol: no i sprawdzenie jakichś tam szadołów i innych mądrych zakamarków mojego kompa o których nie mam pojęcia.....
Hmm no wlasnie jerry666...
Cos mi sie wydaje ze dopiero startujesz w linuxie i za przeproszeniem gadasz takie glupoty ze sie w pale nie miesci.
Co ma piernik do wiatraka?
Cos mi sie wydaje ze dopiero startujesz w linuxie i za przeproszeniem gadasz takie glupoty ze sie w pale nie miesci.
Co ma piernik do wiatraka?
Jezeli juz lece po Twoich postach, to i tutaj cos dopisze.
Wydaje mi sie, ze czytasz po lebkach. Czyzbys nie dotarl do informacji, ze to byl wirus i probujesz dorabiac do wszystkiego wymyslona przez Ciebie i bledna ideologie ?
Wydaje mi sie, ze czytasz po lebkach. Czyzbys nie dotarl do informacji, ze to byl wirus i probujesz dorabiac do wszystkiego wymyslona przez Ciebie i bledna ideologie ?
No wiesz – jesli masz blad typu "wystapil problem z plikacja blebleble" w TYM jakze udanym windowsie to znaczy ze moglo sie zdarzyc wszystko i nic .. spoko – juz tlumacze .. program mogl najechac na obszar pamieci zarezerwowanej dla innego procesu .. moze nawet samego explorera – w przypadku microsoftu wszystko jest mozliwe .. Wylacz shadoowy biosu ..sprawdz aperture – w koncu jest to zakreas pamieci przydzielany dla urzadzenia zwanego "karta graficzna" ..
Najlepszym rozwiazaniem jednak byloby zmienienie systemu operacyjnego na jakis mniej x–zerny .. Wiem – to pikne czarne tlo przy starcie potrafi zamieszac w glowie .. ale w Linuzzzie mozesz sobie se takie tlo z pentagramem nawet palnac zaraz po tym jak sie ECSD sprawdza .. Wiec co tu duzo myslec – wywal to dziadostwo i zainstaluj cos chociaz bardziej NTowskiego .. np 2000 sp4 .. gwarantuje ze problemy tego typu znikna na dobre .. wystarczy wejsc na ta witryne aby przekonac sie ze nie ma tu wogole dzialu o nazwie – problemy z 2000 ..
pozdrawiam ..
pozdrawiam ..
był jeszcze wpis w rejestrze a napewno bym go nie znalazł gdyby nie rada ctrl+l :lol: hehe z góry wszystkim dziękuję i problem usunięty!!!!!!
W msconfig miales wylaczyc autostart takiego pliku jesli tam jest, natomiast zerknij jeszcze raz do rejestru, wyszukaj przez Ctrl+F i skasuj jesli jeszcze jest w innym miejscu.
zerknąłem odchaczyłem "przetwarzaj plik system.ini i nic nadal to samo czy coś jeszcze mam wyłaczyć?BENO:Zerknij do MSCONFIG––––URUCHAMIANIE
Zerknij do MSCONFIG––––URUCHAMIANIE
BENO:http://forum.tweak.pl/viewtopic.php?t=28183
zrobiłem w/g wskazówek i rzeczywiście był taki ukryty plik o nazwie system32.exe–usunąłem go, usunąłem takźe klucz w rejestrze, ale windows nadal przy uruchamianiu poszukuje tego pliku, gdzie jeszcze szukać jakiegoś wpisu który powoduje start tego "niby" programu?
dzięki mam nadzieje ze pomoźe w nocy to zrobie a później puszczę przez moją Pande Titanium 8)
http://forum.tweak.pl/viewtopic.php?t=28183
Strona 1 / 1