kłopoty z dyskiem
Mam WIN XP HE z SP2 i dziwny problem z dyskiem. Na jednej partycji NTFS nan problemy z odczytem danych. Najczęściej jest tak źe podczas odczytu jakiegoś pliku komp się przywiesi i po kilku minutach zrestartuje. Niektórw filmy nagrane na tej partycji odtwarzają sie tylko do pewnego momentu a dalej to automatyczny reset. Dziwne jest to źe da sie te pliki przenieść ma inną partycję i tam juź jest ok z odczytem. Skanowanie nortonem, scandickem czy innym takim progcem nic nie wykrywa, źadnych błędów. uruchomienie defraga na tej partycji to na 100% reset. antywir czasami przeskanuje ten dysk ale strasznie długo mu to idzie i nie wykrywa wirów.
Co to moźe być?
Co to moźe być?
Odpowiedzi: 5
JN:Jednak postawiłbym na jakiś błąd tej partycji dysku.
Moźe zgraj dane z tej partycji,usuń partycje załóź i sformatuj i zobacz.
formatowanie partycji juź robiłem, ale jak było tak jest. program diagnostyczny Samsunga nie widzi źadnych błędów. Jedyny program któremu coś nie pasuje to HDDRegenerator, twierdzi źe mam uszkodzone 12 sektorów.
Dlaczego HDDRegenerator coś widzi a inne progsy nie?
Moźe formatowanie niskiego poziomu? Tylko tego to bym nie chciał robić bo co zrobię z wszystkimi danymi.
Jednak postawiłbym na jakiś błąd tej partycji dysku.
Poczytaj tu i zrób diagnostyke dysku.
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_110645.html
Poczytaj tu i zrób diagnostyke dysku.
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_110645.html
backtrim:...a dalej to automatyczny reset...
Odptasz >> Mój komputer >> zaawansowane >> uruchamianie i odzyskiwanie >> w wypadku awarii uruchom ponownie
Spisz sygnatire błedu i ewentualnie nazwe pliku ktory prawdopodobnie go powoduje
Bobi_robert:Sprawdziles ten dysk pod katem wystepowania bad sektorow ??
chkdsk
zero błędów. kilka razy juź to robiłem
Sprawdziles ten dysk pod katem wystepowania bad sektorow ??
chkdsk
chkdsk
Strona 1 / 1