kłopoty do rozwiązania

1. jak nastawić hasło dla sieci Microsoft Networking w win 98 se??? Gdy włączam kompa wyskakuje mi okienko logowania i gdy wpisuję hasło odpowiada mi źe ustawienie hasła nie jest moźliwe. Jak to ominąć???
2. Jak nastawić prawa dostępu do udostępnionego dysku w win xp pro???

Odpowiedzi: 8

klikasz prawym klawiszem na Moj komputer–>wlasciwosci–>zakladka Nazwa komputera–>przycisk Zmien.
Szymon Grabiński
Dodano
15.08.2004 13:08:07
Szymon Grabiński:

w win xp tez masz domene? jesli tak to wylacz ja we wlasciwosciach mojego komputera. ustaw tylko takie same nazwy grupy roboczej. kazdy komputer musi miec inna nazwe.

jak wylaczyc domene w win xp?
klosik007
Dodano
15.08.2004 01:41:52
aaa, teraz wszystko jest jasne. zrobiles sobie domene :)
jak to naprawic?
start–>panel sterowania–>siec–>zakladka kontrola dostepu–>zaznacz kontrola dostepu na poziomie zasobow.

w win xp tez masz domene? jesli tak to wylacz ja we wlasciwosciach mojego komputera. ustaw tylko takie same nazwy grupy roboczej. kazdy komputer musi miec inna nazwe.

czekam na wiadomosc, czy juz dziala.
powodzenia!
Szymon Grabiński
Dodano
13.08.2004 02:14:19
Zrobmy to inaczej.
ad.1
wlaczas sie system wyskakuje okienko logowania (to zrzut ad1login). po dluzszej chwili wyskakuje okienko z bledem (zrzut ad1blad). co to moze oznaczac?
ad.2
doszedlem do wniosku ze win 98 gryzie sie o typ dostepu ktorego w xp nie moge nastawic ale w win 98 mozna (zrzut ad2udostepnianie). w xp wpisujesz nazwe dychu i gotowe. jak nastawic typ dostepu do dychu w xp–eku?
klosik007
Dodano
13.08.2004 01:40:24
oczywiscie kowalski :)

powracajac do ad.1 to mozesz jeszcze wylaczyc logowanie np. z microsoft family logon na microsoft networking....
Szymon Grabiński
Dodano
12.08.2004 16:06:07
[quote="Szymon Grabiński"]usun plik kowalki.pwd
quote]
chyba kowalski.pwl
marcel25
Dodano
12.08.2004 13:46:13
ad.1 zakladam, ze przy logowaniu wpisujesz:
login: kowalski
haslo: jan123

jesli zalezy ci na pozostawieniu loginu kowalski to usun plik kowalki.pwd
jesli nie zalezy ci koniecznie na kowalskim to utworz nowe konto wpisujac w miejscu kowalski inna nazwe. jako haslo podaj to ktore chcesz.
powodzenia.

ad.2
jezeli masz dwoch uzytkownikow (i wiecej) i do kompa loguja sie fizycznie (do tego samego, nie w sieci), to bedzie problem zabezpieczyc dysk c.
jezeli chodzi ci o dostep z sieci, to wszystko robi sie poprzez konta uzytkownikow i grup oraz w menu kaskadowym danego zasobu (udostepnij i zabezpiecz).
do kont uzytkownikow mozesz sie dobrac wpisujac w uruchom: control userspasswords2 lub z narzedzi administracyjnych.
Szymon Grabiński
Dodano
11.08.2004 02:28:10
OT :

IMO większość userów nie jest ślepa.
Z Twojej sygnaturki zrobił się Flooding.
McScr@by
Dodano
11.08.2004 01:13:50
klosik007
Dodano:
10.08.2004 23:54:15
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1