Klopot z xp i myszka
zainstalowalem nowy system. wszystko postawilem od nowa.
i myszka uruchamia co chce kiedy nia prusze idzie w zupelnie inny punkt niz powinna ( podlanczylem inna myszke i to samo ) nie wiem co sie dzieje
prosze o pomoc
i myszka uruchamia co chce kiedy nia prusze idzie w zupelnie inny punkt niz powinna ( podlanczylem inna myszke i to samo ) nie wiem co sie dzieje
prosze o pomoc
Odpowiedzi: 15
a sprawdz tą myszkę 1 i 2 u kumpla i zobacz czy dobrze działa jeśli nie to wiadomo , a i zobacz na róźnych podkładkach pod mysz ( dla optycznej )
jak się zachowuje bo z tego co wiem to podkładka powinna być z róźnym wzorem źeby mysz mogła wychwycać zmiany pozycji . i skasuj sterowniki od myszki i zainstaluj na nowo te od producenta
bo na tych od windows moźe nie działać najlepiej .
jak się zachowuje bo z tego co wiem to podkładka powinna być z róźnym wzorem źeby mysz mogła wychwycać zmiany pozycji . i skasuj sterowniki od myszki i zainstaluj na nowo te od producenta
bo na tych od windows moźe nie działać najlepiej .
myszke przepinalem pod wszystkie usb
i przez przejsciowke do ps/2
dalej to samo bylo
i przez przejsciowke do ps/2
dalej to samo bylo
sprawdz w Menedźerze urządezń czy nie ma konfliktów i czy masz zainstalowane wszystko do USB , jeśli to jest USB 2.0 to jeszcze zobacz czy masz
Service Pack 1 ,a i jak chcesz wykryć czy nie ma trojana to odłącz połączenie z internetem najlepiej
odłączyć kabel od modemu czy karty sieciowej jak myszka przestanie szaleć to będziesz wiedział o co chodzi , a i jak masz GG to inni mają twój IP :) ,
chcesz złapać trojana w akcji to uruchom Firewalla i zobacz co ma ochotę wysyłać w sieć i odbierać dane .
a i standardowo XP instaluje się z back–doorem o nazwie "Zdalny Uźytkownik Pomocy" dzięki któremu
ktoś pomaga ci z netu ale w inny sposób .
Sprawdz jak będziesz On–Line na internecie :
http://scan.sygate.com/
http://scan.sygate.com/pretrojanscan.html
Service Pack 1 ,a i jak chcesz wykryć czy nie ma trojana to odłącz połączenie z internetem najlepiej
odłączyć kabel od modemu czy karty sieciowej jak myszka przestanie szaleć to będziesz wiedział o co chodzi , a i jak masz GG to inni mają twój IP :) ,
chcesz złapać trojana w akcji to uruchom Firewalla i zobacz co ma ochotę wysyłać w sieć i odbierać dane .
a i standardowo XP instaluje się z back–doorem o nazwie "Zdalny Uźytkownik Pomocy" dzięki któremu
ktoś pomaga ci z netu ale w inny sposób .
Sprawdz jak będziesz On–Line na internecie :
http://scan.sygate.com/
http://scan.sygate.com/pretrojanscan.html
Skanerem on–line mks_vir moźesz sobie skanować do usran.. śmierci.
Skuteczność tego skanera jest niezadowalająca.
Przeskanuj system porzadnym silnikiem AV jakimś trialem czy innym reital`em dodatkowo jakimś Antyspyware/adware i wtedy stwiedzisz czy jest czysto.
Jeśli nic "większego" nie znajdzie to zastanawiałbym się nad uszkodzeniem hardu port PS/2 lub USB ( wcześniejsza próba na tych portach ).
IMO nikt tu nic nowego nie wymyśli a jak juź to i tak będzie to przerost treści nad formą wiec sorry ale service się kłania.
Skuteczność tego skanera jest niezadowalająca.
Przeskanuj system porzadnym silnikiem AV jakimś trialem czy innym reital`em dodatkowo jakimś Antyspyware/adware i wtedy stwiedzisz czy jest czysto.
Jeśli nic "większego" nie znajdzie to zastanawiałbym się nad uszkodzeniem hardu port PS/2 lub USB ( wcześniejsza próba na tych portach ).
IMO nikt tu nic nowego nie wymyśli a jak juź to i tak będzie to przerost treści nad formą wiec sorry ale service się kłania.
Jeśli podłączałeś inną, to moźe być znak źe port masz walnięty. Podepnij mysza pod USB i powinno działać.
inna czyli najzwyczajniejsza w swiecie kulkowa z kabelkiem ??
Bobi_robert:h4l0g3n:podlanczylem inna myszke i to samo
nie chcialbym sie czepiać :wink: :wink:
2. 100% jestem pewny ze sie nikt do kompa nie podlanczyl
3. zaden kumpel nie robi sobie jaj :P
4. tak myszka jest optyczna
5. myszka ma kabelek ;p
6. podczas instalacji windowsa myszka tak samo zaczela wariowac ;p
7. podlanczanie innej myszki nic nie daje
8. skanowalem kompa za pomoca skanera on line mks
9. hmm...
10. poprostu komp zaczal wariowac
1. system byl postawiony od poczatku :P
2. 100% jestem pewny ze sie nikt do kompa nie podlanczyl
3. zaden kumpel nie robi sobie jaj :P
4. tak myszka jest optyczna
5. myszka ma kabelek ;p
6. podczas instalacji windowsa myszka tak samo zaczela wariowac ;p
7. podlanczanie innej myszki nic nie daje
8. skanowalem kompa za pomoca skanera on line mks
9. hmm...
10. poprostu komp zaczal wariowac
Pyton_000:Podłącz inną mysz i zobacz wtedy
h4l0g3n:podlanczylem inna myszke i to samo
nie chcialbym sie czepiać :wink: :wink:
Wymień myszkę. Ja miałem taki sam problem. Mysz mi wariowała od czasu do czasu i odmaiwała poszłuszeństwa. Wymiana pomaga. Podłącz inną mysz i zobacz wtedy.
Ktoś sobie z Ciebie robi po prostu jaj chłopie – przecieź to od razu widać źe ktoś się do ciebie podlączył.
Nie włączałeś przypadkiem źadnych nowych aplikacji poczym wpisywałeś gdzieś swój IP, albo niedaj Boźe komuś podałeś? Bo jak podawałeś to znaczy źe jakiś "kumpel" robi ci kawał, a jak nikomu nie mówiłeś to i tak moźna zdobyć twoje IP.
Ale kwaiatura chodzi, nie?
Nie włączałeś przypadkiem źadnych nowych aplikacji poczym wpisywałeś gdzieś swój IP, albo niedaj Boźe komuś podałeś? Bo jak podawałeś to znaczy źe jakiś "kumpel" robi ci kawał, a jak nikomu nie mówiłeś to i tak moźna zdobyć twoje IP.
Ale kwaiatura chodzi, nie?
McScr@by:Wygląda to na Backdoor`a, ale skoro skanowałeś... :roll:
mozna by jeszcze dodac jakim Antywirusem i czy z aktualna baza :?: :?:
h4l0g3n:...kiedy nia prusze idzie w zupelnie inny punkt niz powinna...
Czy te myszki są optyczne :?: ,
Czy uźywasz do nich śliskiej podkładki :?:
Jeśli to radiówka to czy bateria jest O.K i odległość od odbiornika odpowiednia :?:
h4l0g3n:...i myszka uruchamia co chce...
Wygląda to na Backdoor`a, ale skoro skanowałeś... :roll:
przeskanowalem kompa antyvirem i nic
nic nie znalazl
przekladalem myszjke w inne [porty usb i dalej to samo
nie wiem kompletnie co moze byc przyczyna tych klopotow
klikne na moj komputer to wlanczy sie ich kilka
nic nie znalazl
przekladalem myszjke w inne [porty usb i dalej to samo
nie wiem kompletnie co moze byc przyczyna tych klopotow
klikne na moj komputer to wlanczy sie ich kilka
Przeskanuj komputer pod kątem występowania wirusów/trojanów.
Było kilka takich problemów opisywanych na forum, spróbuj znaleźć te topici, moźe znajdziesz rozwiązanie.
Było kilka takich problemów opisywanych na forum, spróbuj znaleźć te topici, moźe znajdziesz rozwiązanie.
Strona 1 / 1