Kłopot z instalacją GIMP Shop w wersji 2.2.8

Witam,
w końcu trafiłem tutaj na Forum , aby poradzić się Was bo mam problem z instalacją Gimp-a. Próbowałem go najpierw zainstalować z konta użytkownika z ograniczeniami. Nie powiodło się . Następnie to samo ale już z konta Administratora .Instalacja udana  tyle , że Gimp jest tylko na tym koncie. Próbowałem już przecież zainstalowanego Gimpa uruchomić na koncie z ograniczeniami i klapa . Znowu odmowa dostępu. Czy ten program żyje tylko pełnia władzy , tzn. odżywia się uprawnieniami Administratora , a ignoruje innych użytkowników ?
Tak wogóle to zauważyłem ,że instalacja Gimpa z różnych portali internetowych, a próbowałem kilka , nie wychodzi nawet na koncie Admina. Z płyty to już owszem , ale mam powyższe problemy.

Odpowiedzi: 1

Probowales juz po instalacji na koncie administracyjnym z menu Start -> "Okresl dostep do programow i ich ustawienia domyslne" ?
EL NINO
Dodano
17.06.2006 20:19:41
  • maresz 17.06.2006 21:04:45

Owszem próbowałem , ale tam można ustawiać dostęp tylko dla określonych programów takich jak przeglądarka www , program pocztowy , odtwarzacz multimedialny , Java i progr. do komunikacji bezpośredniej. Nie mam pojęcia jak tą opcję "Określ dostęp do programów i ich ustawienia domyślne " skojarzyć z GIMP-em w tym przypadku .<br>

• maresz 18.06.2006 12:33:52

Już mi się wydawało , że znalazłem antidotum na kłopoty z instalacją GIMP-a. Otóż wyczytałem ,że przed jego właściwą instalacją należy wcześniej zainstalować bibliotekę GTK . Zrobiłem tak i wszystko szło dobrze do momentu , gdy kliknęłem już "instal" pod koniec kreatora Gimpa. Wtedy poczęstował mnie tym :<br>"Setup was unable to create the directory&nbsp; "C:\Program Files\Gimp2.0\"<br>Error5 : odmowa dostępu "<br><br>Dlaczego przecież postępowałem właściwie w kreatorze ?<br><br>Dodam jeszcze , że zmieniłem wersję programu na 2.0 z płyty K. Ś.(ostatni nr.) i instalację wykonywałem z konta admina. Jeszcze pytanie , czy ta biblioteka GTK to wyłącznie zbiór wersji językowych programu , bo jedyną opcję , którą tam zauważam jest właśnie to ?<br>

maresz
Dodano:
17.06.2006 19:52:04
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1