Klonowanie dysku - Ghost

Witam, kupilem dysk Samsung 250GB SataII i aby nie instalowac wszystkiego na nowo (system itp.) pozstanowilem sklonowac zawartos dysku systemowego (stary HDD 40GB) na nowy dysk, ktory wczesniej podzielilem na partycje....klonowanie sie powiodlo jednak po ustawieniu bootowania z nowego dysku wyskakuje komunikat o nie wykryciu dysku systemowego...nie wiem co zrobic i czy moze popelnilem jakis blad...pozatym czy jest mozliwosc ustawienia dysku SataII jako primary master?? po wszelkich (chyba) kombinacjach wykrywa go tylko jako secondary master lub slave...jest to niewygodne gdyz po podpieciu obydwu dyskow ten stary jest wykrywany jako primary master i w windzie przysluguja mu literki C: i D:...ale to tak na marginesie...glownie chodzi mi o to zeby mi system ruszyl z nowego dysku...ostatecznie bede wszystko na nowo instalowal...z gory dzieki za pomoc

Odpowiedzi: 1

Hmm, pusc z plyty instalacyjnej Windows naprawianie systemu - wyglada prawie jak instalacja, ale zachowasz ustawienia no i podczas tej procedury bedziesz mial mozliwosc podania Windows sterownika dla kontrolera SATA.
brtx
Dodano
21.10.2006 22:08:17
yoshki
Dodano:
21.10.2006 10:26:43
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1