klawiatura nie dziala
jeszcze dzisiaj rano klawiaturka mi dzialala. gdzies wylaczylem kompa, potem wlaczam i juz nie dziala :( juz przy bootowaniu nie dziala, ale.... podlaczam ja do drugiego kompa (laptopa) to dziala – wiec klawiatura niby sprawna. mysle sobie, skopany port ps2, podlaczam inna klawiature (do tego kompa pierwszego) a ona... dziala! totalnie zglupialem nie wiem o co chodzi.
w skrocie:
sa 2 kompy i dwie klawiatury ps2, na jednym kompie dziala tylko jedna klawiatura, a na drugim dzialaja obydwie :/
w skrocie:
sa 2 kompy i dwie klawiatury ps2, na jednym kompie dziala tylko jedna klawiatura, a na drugim dzialaja obydwie :/
Odpowiedzi: 3
Mimo standartów niektórzy producenci z niedbalstwa lub oszczędności lekko zmieniają wtyczki PS2 w klawiaturach. Nie wykluczone źe właśnie masz taką z trochę krótszymi bolczykami, więc spróbuj tą wtyczkę mocniej docisnąć w gnieździe.
Odpal kompa z dyskietki awaryjnej WIN98/ME i zobacz co wtedy z klawiaturą,bootowanie w biosie jako pierwsze przestaw na Flopy.
Zresetuj bios baterią,wyjmij na 30 minut i ustaw bios i zobacz.
Moźe płyta podaje za niskie napięcie na port PS2 i klawiatura ma problem,ma być +5V(pin 4 gniazda PS2).
Popatrz i posiłkuj się ksiąźką do płyty głównej.
Zasilacz – moźe,podmień na chwilę na inny.
Moźe klawiatura powoli siada i ma problem ze współpracą z tą płytą.
Zresetuj bios baterią,wyjmij na 30 minut i ustaw bios i zobacz.
Moźe płyta podaje za niskie napięcie na port PS2 i klawiatura ma problem,ma być +5V(pin 4 gniazda PS2).
Popatrz i posiłkuj się ksiąźką do płyty głównej.
Zasilacz – moźe,podmień na chwilę na inny.
Moźe klawiatura powoli siada i ma problem ze współpracą z tą płytą.
nic nie dalo. dosc dziwny problem. nie wiadomo czy natury software'owej czy hardware'owej :/
Strona 1 / 1