Klawiatura i mysz (ps/2) nagle przestaja dzialac !

Spotkalem sie z tym juz w 2 kompach, oba z prockiem AMD Athlon XP 2000, i na plytach asusa. Wszystko dziala slicznie i nagle klawiatura i mysz przestaja dzialac. System sie nie wiesza dziala dalej bez zadnych problemow i po nacisnieciu (power) na obudowie slicznie sie zamyka. Jesli ktos ma pojecie co to moze byc to prosze o pomoc.

Odpowiedzi: 5

Moźe system generuje konflikt na portach PS2, mysz z wej. serial (com) moźe wyeliminować problem.
Jest to propozycja, która przyszła mi do głowy, windows jest znany z konfliktów urządzeń, których nie wykazuje
Wojtekk
Dodano
21.07.2003 21:18:44
Oba kompy o których pisałem są podłączone do instalacji z uziemieniem. W jednym przypadku zauwaźyłem, źe problem pojawił się dopiero po zainstalowaniu ServicePack 1a. Ale teź nie mogę być na 100% pewien bo instalowałem go zaraz po wrzuceniu systemu i sterowników, więc to moźe być tylko przypadek.
Onir
Dodano
21.07.2003 16:38:38
Oba kompy o których pisałem są podłączone do instalacji z uziemieniem. W jednym przypadku zauwaźyłem, źe problem pojawił się dopiero po zainstalowaniu ServicePack 1a. Ale teź nie mogę być na 100% pewien bo instalowałem go zaraz po wrzuceniu systemu i sterowników, więc to moźe być tylko przypadek.
Onir
Dodano
21.07.2003 16:38:38
Rozwięzaniem waszego problemu moźe być banał, a mianowicie brak uziemienia w gnieździe zasilania 220 V.
Z racji swojej pracy, wielokrotnie spodkałem się z podobną dolegliwością i wsawienie gniazda z bolcem (oczywiście trzeba ten bolec podłączyć do uziemienia np "0" przewód) rozwiązało problem raz na zawsze. Sam kiedyś miałem podobne zjawisko w swoim kompie, wymieniłem klawiaturę, płytę główną i nadal to samo, pomogło uziemienie.
Piszecie tu o konkretnej konfig. kompa: Athlon + pł. Asus, być moźe źe jest to inna wada tego zestawu, ale podłączenie uziemienia nic nie zaszkodzi, a najwyźej pomoźe.
Pozdrowienia
Wojtekk
Dodano
19.07.2003 11:05:35
heh, to sa juz trzy takie kompy...AthlonXp2200+, ASUS A7V333–X moze tym razem?
gen
Dodano
19.07.2003 00:41:50
Onir
Dodano:
18.07.2003 11:08:15
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1