Klawiatura i mysz bezprzewodowa nie działają

Witam!
A więc tak jak w temacie. Kupiłem mysz i klawiaturę bezprzewodową w komplecie. Gdy podłączam do komputera na PS2 system nie widzi nowego urządzenia i obie rzeczy nie działają. Natomiast gdy podłączam przez USB system wogóle nie chce się uruchomić. Pewnie jakiś konflikt sprzętowy. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły pilnie proszę o pomoc!!!

Odpowiedzi: 9

Hehe Market + sprzet komputerowy = raczej kiepskie polaczenie, wiec wcale sie nie dziwie ze twoj sprzet nie dziala tak jak powinien. A co do klaw,dobre produkuje Microsoft, Logitech,Creative, choc tez mozna trafic na buble. Ja osobiscie mialem problemy z zestawem Logitecha, dosc drogi i mial byc rewelacyjny, a okazalo sie ze od dnai zakupu mialem same problemu z nim, po wymaianie na nowy, takze problemy,ale juz innej natury. Wiec z tym to troche jak na loteri,albo sie uda, albo nie...
mettal
Dodano
02.11.2005 22:29:28
Firma to SilverCrest. Mało znana chyba niemiecka marka produkująca sprzęt dla sieci sklepów Lidl. Widocznie nie opłaca się kupować w marketach. Zastanawia mnie jednak, jak to jest przy instalacji systemu posługując się zestawem bezprzewodowym mysz + klawiatura. Czy wogóle opłaca się kupić taki zestaw, a jeśli tak to jakiej firmy najlepiej???
Grzassman
Dodano
02.11.2005 22:23:36
Swego czasu mialem bezprzewodowy zestaw (obym nigdy wiecej nie popelnil takiego bledu).

:wink:

Nie przejmuj sie,nie ty pierwszy masz problem z bezprzewodowymi wynalazkami :wink:

Ale dlapewnosci sprawdz to na jakims innym kompie,i ze tak zapytam co to za marka i model ?
mettal
Dodano
02.11.2005 22:01:53
I chyba tylko tyle mi zostaje, źeby oddać lub zamienić zakupiony sprzęt. :(
Grzassman
Dodano
02.11.2005 21:54:12
A inna mysz,klawa dziala Ci bez problemow ? Sprawdzales nowy zakup na innym kompie,moze uszkodzonny jest ?
mettal
Dodano
02.11.2005 21:40:42
Juź próbowałem kilkanaście razy urządzenia skomunikować wg instrukcji i nic.
Grzassman
Dodano
02.11.2005 21:22:45
Swego czasu mialem bezprzewodowy zestaw (obym nigdy wiecej nie popelnil takiego bledu). Podlacz odbiornik doportow PS2, uposaz mysz i klawe w baterie, nastepnie poszukaj na odbiorniku przyciku reset, badz przelacznika kanalow Chanel 1 Chanel 2, mysz i klawiatura takze beda wypozazone albo w przycis restet, lub w przelacznik CH1, CH2 ( od spodu).Musisz wszystkie urzadzenia ze saboa skomunikowac, poszukaj dokladnie w instrukcji od sprzetu.
mettal
Dodano
02.11.2005 21:02:26
A jak to zmienić w biosie? Próbowałem sam ale bez skutku.
Grzassman
Dodano
02.11.2005 20:52:27
Sprawdź poprawność połączenia urządzeń z kompem,czy odbiornik nie stoi w pobliźu głośników lub monitora, baterie zasilające klawiaturę i mysz.Zajrzyj do istrukcji obsługi i zobacz jak nawiązać połączenie pomiędzy odbiornikiem a klawiaturą i myszą. Poprzez USB powinny zadziałać jeśli aktywujesz odpowiednią opcję w Bios.
StuntManX
Dodano
02.11.2005 20:45:02
Grzassman
Dodano:
02.11.2005 20:38:46
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1