Klawiatura i brak Ł (maŁego)

Witam wszystkich!

Mam nowy komputer, na nim Windows XP, zainstalowany Service pack 2, wszystko dziala bardzo dobrze, wszystko oprócz literki l (polskie Ł, ale maŁe). Nie moźna jej wprowadzić przez prawy Alt i klawisz "l". Nie wiem co z tym zrobić. Wszystki inne polskie fonty dziaŁają dobrze, mam ustawioną klawiaturę na Polska–programisty, nie wiem co tu jeszcze moźna by poradzić. Proszę – pomóźcie.

Napiszę jeszcze, źe ten brak malego Ł występuje wszędzie, nie tylko jak piszę tekst pod Wordem, ale takźe w komunikatorach, w notatniku windowsowym, a nawet jak zaloguję się na przyklad na Wasze forum.

Bardzo proszę – pomóźcie.

Dziękuję.

Odpowiedzi: 2

cerber1978:
Moźesz zrobić coś takiego:
1. Koło zegarka masz napewno ikonkę karty graficznej (bo masz zintegrwaną)
2. Uruchom menu tej karty i poszukaj opcji "skróty klawiszowe" czy coś takiego.
3. Jeśli jest zaznaczone (enable–włączone) to odznacz to albo daj (disable–wyłączone).
4. Jeśli wszystko jest okiej to efekt jest natychmiastowy i "Ł" powinno wyglądać jak "ł" :–)
5. Jeśli to nie działa to czekaj na następne podpowiedzi :–) bo u mnie brak innych pomysłów na poczekaniu.

Veers:
wyłacz skróty kawiaturowe we właściwościach sterownika karty graficznej....

Dziękuję za wskazówki ale nie wiem ciągle jak to zrobić, bo z linków, ktore podaliście nie mogę skorzystać poniewaź:

Ad. Pierwszy cytat:

Koło zegarka nie mam niestety ikonki karty graficznej

Ad. Drugi cytat

Nie wiem jak odnaleźć "sterowniki karty graficznej".

Wiem, źe na pewno dla Was to jest trywialny i śmieszny problem, ale naprawdę nie umiem sobie z tym poradzić i dlatego jeszcze raz proszę o pomoc.

Dziękuję.
senna
Dodano
18.12.2004 18:30:45
:arrow: http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=42912
McScr@by
Dodano
18.12.2004 16:44:12
senna
Dodano:
18.12.2004 16:39:28
Komentarzy: