Kimochi – co to jest?

Niedawno zainstalowałem Windowsa XP i chociaź dawno obiecałem sobie nie uźywać IE, to musiałem skorzystać z netu i zostałem w ciągu 10 min zmasakrowany przez Sassera i kilka innych robaków i nawet trojan się znalazł.
Małe czyszczenie szczepionkami McAffe i AVK pomogło, załatwiłem teź pathe do windowsa i przeskanowałem system MKSem online. Poza tym zainstalowałem Sygate personal firewall.
Jednak w kompie zostało coś jeszcze!!
Mam uruchomiony taki proces kimochi.exe, który próbuje się dobić do jakiegoś serwera kimochi.no–jp.org :?:
Jest w autostarcie w rejestrze, ale pliku znaleść nie mogę.
Przy wyszukiwaniu kimochi w kompie (wewnątrz plików teź) znajduje tylko "C:WindowsPrefetchKIMOCHI.EXE–33847CC9.pf"
GOOGLE dla kimochi.exe wyświetla 0 wyników :!:
dla nazwy serwera teź.

Co robić?

Odpowiedzi: 5

Tak zrobię.
Dzięki za pomoc.
Anonymous
Dodano
09.09.2004 22:23:55
Ja na Twoim miejscu usunąłbym owy plik wyłączając proces w Task`u.
Przeskanował później AV i AntiMalware z aktualną definicją, jeśli skanery nic nie znajdą to nie masz się czego obawiać.
McScr@by
Dodano
09.09.2004 21:35:59
:oops: :oops: :oops:
I tu wychodzi na jaw moja nieznajomość XP–ka
ten plik jest ukryty po prostu.
W Win98 nie było takich problemów.
heh, a taki niepozorny ten piesek.
:oops: :oops: :oops:
Wywalę to i chyba po prostu z dysku i rejestru.
Albo przeinstaluję system (teraz juź nie mogę być pewien, czy coś z tych sasserów nie zostało)
Anonymous
Dodano
09.09.2004 21:23:53
Zaznaczyłeś wyszukiwanie ukrytych plików i folderów.
Jeśli firewall informował ze proces chce się połączyć z internetem to musi on być w systemie.
Odszukaj go i sprawdz jakie są jego właściwości.
BTW nie jest to źaden plik systemowy.
McScr@by
Dodano
09.09.2004 21:03:21
a wpisz samo słowo ''kimochi'' w googelkach ;). A to warto mieć zwłaszcza,źe jest free :'' Starter 5.6.1.38 – mały programik do zarządzania programami uruchamianymi w autostarcie http://members.lycos.co.uk/codestuff/shots.shtml .
Umoźliwia wgląd i zarządzanie wszystkimi programami , które automatycznie startują podczas butowania systemu. Wyświetla listę programów ukazując ich lokalizację i strefe rejestru. Moźna bezpiecznie wyłączyć wybrane wpisy, edytować je lub zupełnie skasować.
http://members.lycos.co.uk/codestuff/download.shtml ''
lucy
Dodano
09.09.2004 20:57:35
Anonymous
Dodano:
09.09.2004 20:21:07
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1