kilkukrotna rejestracja???
Udalo mi sie ZAREJESTROWAC w sieći microsoft windowsa xp home na 3 komputerach!!! jak to moźliwe?
Odpowiedzi: 16
a jak win poznaje ze sie zmienila plyta glowna i jaka jest mozliwosc obejscia tego zabezpoieczeia ? :D
Moźna ponownie, legalnie aktywować WinXP po modernizacji kompa. Moźna w kompie wymienić wszystko, z wyjątkiem płyty głównej. Co do ilości komputerów na których moźna zainstalować tą samą kopię Windows, to licencja mówi wyraźnie: Do instalacji na jednym stanowisku. Pozdrawiam.
Moźna ponownie, legalnie aktywować WinXP po modernizacji kompa. Moźna w kompie wymienić wszystko, z wyjątkiem płyty głównej. Co do ilości komputerów na których moźna zainstalować tą samą kopię Windows, to licencja mówi wyraźnie: Do instalacji na jednym stanowisku. Pozdrawiam.
ok thx dzis dzwonie do microfsoftu jeszcz si epopytac :d
Przy kolejnych rejestracjach NIC NIE PLACIMY.
Frewall systemowy czy to w wersji Pro czy Home ,nie zapewnia bezpiecznego serfowania.
Naleźy zainstalować dodatkowy firewall (systemowy moźe być załączony).
Jaki ?
Poczytaj dział Bezpieczeństwo,tam poczytasz opinie w wybierzesz coś dla siebie.
Nie zapominaj o antywirze i Ad–aware.
Frewall systemowy czy to w wersji Pro czy Home ,nie zapewnia bezpiecznego serfowania.
Naleźy zainstalować dodatkowy firewall (systemowy moźe być załączony).
Jaki ?
Poczytaj dział Bezpieczeństwo,tam poczytasz opinie w wybierzesz coś dla siebie.
Nie zapominaj o antywirze i Ad–aware.
MarcinX:Jeźeli chodzi o rejestrację przez telefon,i bez połączenia z netem to zarejestrujesz Xp i na 10 kompach, z tym źe jest to na bakier z prawem.
Co innego jeśli rejestrujesz online wtedy zarejestrujesz tylko jednego kompa na jednym konfigu.
Jeźeli zmienisz kilka elementów, wtedy znowu restrację naleźy ponowić.
Co do faktury na firme ,nie jestem pewny ale chyba tak.
Ale osobiście polecam wersję Prof.
a jeszce mam pytanko – czy przy ponawianiu rejestracji wersji oem ( jezeli wogole taka opcja istnieje i czy istnieje) to trzeba cos placic ??
i jeszce jak uwazasz czy wersja home w zupelnosci wystarczy do bezpiecznego serfowania??( ro znaczy sie czy firelwall jest taki sam jak w wersji proffesional ? i po trzecie rozumiem ze jak masz net to win sie automatycznie bedzie chcial rejesrtrowac ?? :D:D
thx i pozdrawiam
Jeźeli chodzi o rejestrację przez telefon,i bez połączenia z netem to zarejestrujesz Xp i na 10 kompach, z tym źe jest to na bakier z prawem.
Co innego jeśli rejestrujesz online wtedy zarejestrujesz tylko jednego kompa na jednym konfigu.
MarcinX:Po zmianie jednego ,lub dwóch elementów nic się nie stanie.
Po zmianie kompa albo płyty głównej naleźy się ponownie zarejestrować w Microsoft.
no i teraz mam pytanie co znaczy ponownie zarejestrowac sie ? procedutra wyglada mniej wiecej tak z tego co wiem : kupujesz Xp instalujesz dzwonisz do nich z tym co windows pokaze oni podaja kod i go wklepujesz. Mowisz ze po zmianie lekkiej – 2 elementów – mozna wciaz wpisywac ten kod co podali jak sie do nich dzwoni. Oczywiscie caly czas rozpatrujemy wersje kompa bez podlaczenia do netu. I teraz co bedzie jak zmienie 3 elementy lub wiecej ? CO znaczy zarejestrowac sie ? Czy jak kupie XP OEM to tez bede mogl sie rejestrowac ponownie i na nowym kompie zainstalowac tego wina OEM ?? Naturalnie mozesz podac wersje oficjalna wymagana przez microsoft i sposoby jak ja obejsc :D
Aha – i czy na fakture dla firmy moge kupic win Xp HOME EDITION? bo wszedzie pisza ze dla uzytkownikow indywidualnych :(( a Home jest tanszy :D
dzieki z gory za odpowiedz pozdrawiam
Po zmianie jednego ,lub dwóch elementów nic się nie stanie.
Po zmianie kompa albo płyty głównej naleźy się ponownie zarejestrować w Microsoft.
A co jak bede chcial zmienic/zmodernizowac kompa?
p.s. dzieki za SP1
p.s. dzieki za SP1
Jeźeli chodzi o limity to jeden komp jeden windows.
Przynajmniej legalnie :D
Przynajmniej legalnie :D
t123:Acha – mam tu jeszcze przy okazji taka prosbe odnosnie service packa 1 do xp. Otoz nie bardzo wiem skad go sciagnac, ALE potrzebuje go sciagnac w formie 1 pliku .exe (zdaje sie ze ponad 100mb). Bo w dziale update widze tylko ta instalke bodajrze 1,9mb i ona dopiero zacznie mi pobierac i jednoczesniej instalowac on–line calego SP1. Z gory dzieki za pokazanie miejsca, gdzie lezy SP1 do pobrania w calosci.
Service Pack 1a leźy sobie .... :lol: :P :P
No wlasnie tutaj mam takie pytanie. Czy to jest jakis limit odnosnie ilosci kompow na ktorych jest instalowany xp? Ja mam oryginala i sie zastanawiam, czy jakbym sobie np. teraz dokupil drugiego, trzeciego kompa i chcial na nich zainstalowac system, za ktory przeciez zaplacilem, czy byloby to mozliwe, czy nie i musialbym kupowac do kazdego kompa oddzielnego windowsa? Ostatnio mialem wymieniany dysk, wiec trzeba bylo jeszcze raz aktywowac xp i poszlo bez problemu. To teraz sie zastanawiam, jesli sa limity, to po czym oni poznaja, ze system jest instalowany juz na innym komputerze, a nie na tym, na ktorym system byl po raz pierwszy aktywowany? Czy podczas aktywacji zostaja wysylane jakies info odnosnie podzespolow i jakis numerow seryjnych sprzetu? Ale to tez bez sensu, bo przy pierwszej modernizacji kompa juz by bylo po xp.
Jesli ktos kiedys zastanawial sie nad tym, badz wie, na czym to polega to dajcie prosze znac.
Acha – mam tu jeszcze przy okazji taka prosbe odnosnie service packa 1 do xp. Otoz nie bardzo wiem skad go sciagnac, ALE potrzebuje go sciagnac w formie 1 pliku .exe (zdaje sie ze ponad 100mb). Bo w dziale update widze tylko ta instalke bodajrze 1,9mb i ona dopiero zacznie mi pobierac i jednoczesniej instalowac on–line calego SP1. Z gory dzieki za pokazanie miejsca, gdzie lezy SP1 do pobrania w calosci.
Jesli ktos kiedys zastanawial sie nad tym, badz wie, na czym to polega to dajcie prosze znac.
Acha – mam tu jeszcze przy okazji taka prosbe odnosnie service packa 1 do xp. Otoz nie bardzo wiem skad go sciagnac, ALE potrzebuje go sciagnac w formie 1 pliku .exe (zdaje sie ze ponad 100mb). Bo w dziale update widze tylko ta instalke bodajrze 1,9mb i ona dopiero zacznie mi pobierac i jednoczesniej instalowac on–line calego SP1. Z gory dzieki za pokazanie miejsca, gdzie lezy SP1 do pobrania w calosci.
A wogóle ile osób ma piracką wersje windowsa xp? Ja mam oczywiście (oryginał) :lol: :lol: :lol:
rejestrować moim zdaniem się chyba da. ale o aktywacji się chyba nie da z tym samym keyem :)
to nie jest moźliwe :lol: :lol: :lol:
Strona 1 / 1