kilka xp i nieporównywalne osiągi (VPC)

Problem jest zwiazany z programem virtual PC. Na początku pobrałem sobie obraz vhd systemu z uczelni dla każdego dostępny. Jest to normalny xp dla celów zadan domowych itp. Pobrałem wersję mini xp z obrazem i zainstalowałem dla ciekawosci bo ponac krązy cos takiego. Różnica jest niewyobrażalnie wielka. Wersja okrojona (mini xp) chodzi bardzo słabo na moim komputerze. Zdziwiło mnie to ze normalna wersja xp z uczelni śmiga szybko az miło, natomiast okrojona (120mb) dłużej, chyba raczej powinno być odwrotnie. Mój komputer to 1,7 ghz, 512 ram, 40 hdd. Nie jest to szybki komputer ale jak na moje potrzeby na tym komputerze wystarczy. Dla xp z uczelni przydzielam tyle samo pamieci co dla wersji okrojonej czyli 128 wedlug zal;ecen programu. Inne systemy tez działają długo oprócz tej z uczelni. Powedzcie mi co jest tego przyczyną ? Nie mam uruchomionych dwóch maszyn jednoczesnie ani nie przełanczam się co chwile z jednego na drugi. Gdybym chciał zainstalowac wirtualu obojetnie jaki xp to co musze zrobic żeby działał tak samo jak z uczelni ? Może są jakies opcje związane z tym ? proszę o odpwiedź Pozdrawiam * xp z uczelni działa prawidłowo i szybko, pozostałe instalacje dużo wolniej * co mogę zrobić, abykażdy syetem, który zainstaluje na wirtualnej maszynie działał jak ten z uczelni ?

Odpowiedzi: 0

dannax
Dodano:
02.11.2009 21:01:57
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0