Kilka pytan

Czesc moze znajdzie sie chetny do pomocy :) Takie pytania: -Firefox nie jest w stanie korzystac z Javy.Za kazdym uaktualnieniem pokazuje sie wiadomosc ze obsluga Javy nie bedzie aktywna.Wszyscy tak maja czy tylko mnie pokaralo? -czesto przekladajac jakies foldery pokazuje sie komunikat (niestety nie pamietam dokladnie jego tresci) informujacy ze proces rundll32 zostal za3many lub cos w tym stylu. -probujac zdefragmentowac dysk po kliknieciu w opcje defragmentuj nic sie nie dzieje. -mam zainstalowanego konekta.Bardzo czesto pojawia sie komunikat o bledzie z Visual Studio i zamyka mi komunikator. -probujac w opcjach sieciowych wlaczyc Network Discovery nic sie nie dzieje.Znaczy mam caly czas Custom i o ile wylaczyc ta opcje moge to wlaczyc nie. -przez pierwszy dzien dzialalo mi polaczenie z Xboxem, ale z jakiejs przyczyny juz nie chce.Wlaczajac np Sharing w WMP11 pokazuje sie komunikat iz udostepnianie jest wylaczone poniewaz ta funkcja nie jest uruchomiona lub zostaly zmienione ustawienia firewalla.Problem w tym ze nic nie zmienialem a malo tego nawet po jego wylaczeniu czy tez dodaniu WMP11 do wyjatkow dalej jest to samo.Do tego wszystkiego Windows Media Center tez dzialal ale teraz nie jest w stanie wykryc konsoli mimo iz wszystko zostawilem bez zmian i nie grzebalem nigdzie. Heh poki co to wszystko.Jesli chodzi o system to mam Viste Home Premium.Jesli sa potrzebne jakies konkretniejsze szczegoly to z pewnoscia w miare mozliwosci je przedstawię.Dziekuje z gory.

Odpowiedzi: 3

odnośnie ad1: Uruchom program klikając na pliku prawym przyciskiem myszy i wybierając opcję "Uruchom jako Administrator". Być zalogowanym jako Aministrator nie wystarczy. Każdy program domyślnie ma wyłączone prawa admina bez względu na to kto się loguje. Włączenie programu z opcją "Uruchom jako Administrator" odblokowuje m.in. wszystkie porty dla uruchamianej aplikacji. Powodzenia.
mufti
Dodano
04.06.2007 17:03:01
ad1.jestem zawsze zalogowany jako administrator (mam wylaczone UAC) ad2.hmmm w sumie nic konkretnego tam nie znalazlem, ale moze zle patrzalem ;/ ad3.mam wszystko powlaczane jak powinno, ale z jakiejs przyczyny nie chce dzialac. Dziekuje za checi.
evil PL
Dodano
30.05.2007 19:07:52
1. W trybie admina spróbuj FF uruchomić. 2. http://peb.pl/windows-vista/102567-program-proces-hosta-sys-win-rundll32.html 5. Zobacz czy w Centrum sieci i udostępniania masz włączone Udostępnianie ;)
Anathema
Dodano
30.05.2007 13:57:37
evil PL
Dodano:
28.05.2007 01:05:26
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1