Kilka pytan odnosnie Laptopow

Hej
Mam zamiar kupic laptopa tak do ok 3200zl, wiem ze to sa laptopy z dolnej polki ale mimo wszystko chcialbym wybrac mozliwie najlepiej...

Oto dreczczace mnie pytania:
1) Jaką firme najlepiej wybrac? Z tego co zauwazylem to Acer jest najtanszy. Czy polecacie moze inna firme?

2) Jaki procesor? Widze ze do wyboru mam: Celerony, Turiony, Semprony i jakis Pentium–M 740 i inne rodzaje Pentiuma(??)

3) Na co mam jeszcze zwrocic uwage? Powiedzmy ze chcialbym kupic laptopa w tym sklepie: http://www.arest.pl/ (na gorze kliknijcie Nooteboki i wybierzcie producenta z menu po lewej) to ktory model z jego oferty byscie polecali tak do ok. 3200zl? Zalezaloby mi na 512MB ramu, 60GB dysku no i orginalnym windowsie (moze byc Home) Dodam tylko ze komputer nie sluzylby do gier tylko do bardziej uzytkowych celow oraz rozrywki w ppostaci filmow i muzyki

pozdrawiam

Odpowiedzi: 2

Polecam jeszcze HP. Wiadomo cena trochę wyźsza, ale ja juź korzystam z nie pierwszego laptopa, wszystkiem miałem HP i nie miałem z nimi najmniejszego problemu. Sory raz miałem. Kupiłem nx9030, na następny dzień uruchomiłem i zapodałem benchmarka na godzinę. Nagrzał sie tak, źe moźna było na nim robić jajka sadzone. Spakowałem zaniosłem, za dwa dni miałem nowy. ZERO problemu. HP to nie jest firma, która się dorabia i sztucznie zawyźa ceny, źe "niby" za markę. Oni faktycznie cenią swoje produkty bo są dobre. Oczywiście nie mówię, źe ACER jest zły. Jeszcze mogę polecić Fujitsu–Siemens. Jedyny minus tych ostatnich (to oczywiście moje subiektywne zdanie) to takie jakieś zabawkowe te obudowy są. HP jak popatrzysz toć to laptop jak sto chu.., znaczy rozpędziłem się, to taki konkretny laptop, a Fujitsu–Siemens to taka trochę zabawka. Tak więc poruszaj się między tymi trzema firmami: HP,Fujitsu–Siemens i Acer. Najlepiej w takiej samej kolejności. Nie chciałem Ci zagmatwać w głowie, jedynie co zawsze dobrze mieć wybór. Najtańszy nie znaczy zawsze najlepszy, to nie polskie wino :D . Ale z rozmów opinia jest, źe z tych tanich Acer zachowuje dość wysoki stosunek ceny do jakości.
kefasso
Dodano
23.12.2005 08:27:57
jak w tym sklepie to http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&back=notebooki&ID=4177&katid=48&grupa=422 bo w 15,4" czyli podróbkę 16:9 nie ma co wchodzić, bo potem wszystko jest "dziwne"
ACER firma spoko...

...jna do kosza:D

Pozdr.
Egzek–JKD
Dodano
18.12.2005 02:01:21
Flaszka
Dodano:
18.12.2005 00:10:30
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1