Kilka pytan odnosnie budowy Windowsa XP
Mam kilka pytan odnosnie Windows XP
1. Jakie sa podstawowe pliki systemowe niezbedne do uruchomienia windowsa XP
2. Co z " rejestrem " do czego on sluzy, co w nim jest i wogole gdzie go znalesc
Odpowiedzi: 2
Wiesz XanTyp - trzeba byłoby uruchomić przeglądarkę, sformułować zapytanie do wyszukiwarki, albo co gorsza - wejść na stronę producenta - a to zaledwie początek, bo trzeba jeszcze to co się znajdzie PRZECZYTAĆ, bo ze zwykłego Ctrl-C-Ctrl-V to mogłyby głupoty wyjść. A tak - ktoś się może zlituje i nawet coś tam skrobnie, potem wystarczy skopiować i cieszyć się że się odrobiło zadanie domowe....
I tu przyszła mi taka oto myśl, by na przyszłość na podobne pytania odpowiadać w stylu:
[quote]1. Jakie sa podstawowe pliki systemowe niezbedne do uruchomienia windowsa XP[/quote]
Podstawowe pliki niezbędne do uruchomienia Windowsa XP znajdują się na płycie instalatora w katalogu i386 i obejmują (...tu listing plików).
[quote]2. Co z " rejestrem " do czego on sluzy, co w nim jest i wogole gdzie go znalesc [/quote]
Rejestr jest bazą danych. Służy do tego, by windows cały czas się do niego odwoływał. Można go zazwyczaj znaleźć w plikach znajdujących się na twardym dysku komputera, w katalogach założonych i używanych przez system.
Do tego warto byłoby dodać jeszcze kilka dodatkowych elementów np. o kluczach rejestru (na wszelki wypadek nie wszystkich) - i już delikwent ugotowany :mryellow:
A teraz już śmiertelnie poważnie: w mojej sygnaturce znajduje się link prowadzący do ścisłego wytłumaczenia sytuacji. Ponieważ kliknięcie i przeczytanie całości może wywołać przepuklinę palca wskazującego połączoną z szokującą ilością tekstu do przeczytania, podaję cytat:
[quote][b]Nie wysyłaj zapytań z pracą domową[/b]
Potrafimy odróżnić pracę domową od innych problemów - większość z nas też je odrabiała. Te pytania są dla Ciebie, żebyś samodzielnie znalazł odpowiedź i czegoś się nauczył. Pytaj o wskazówki, ale nie o rozwiązanie. [/quote]
Wskazówki już otrzymałeś.
@XanTyp - IMHO zamykaj topic.
Tak trudno znaleźć o tym info w sieci?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows_XP
Nie osłabiaj, proszę #-o
Strona 1 / 1