Kilka pytan o windowsie xp profesional
Witam
Mam kilka problemow z XP prosesional
Bardzo dlugo mi sie laduje xp...a kiedy mi sie zaladuje i pokaze sie błekitny obraz Witamy czy ta witam to komputer nie odpowiada przez jakies 5min a potem sie uruchami pulpit?
Dlaczego tak jest i co moze to powodowac?
Moj sprzet to 40gb barracuda 4 7200rpm,256ram,P3 733
Prosze o jakąs pomoc
Podrawiam
Mam kilka problemow z XP prosesional
Bardzo dlugo mi sie laduje xp...a kiedy mi sie zaladuje i pokaze sie błekitny obraz Witamy czy ta witam to komputer nie odpowiada przez jakies 5min a potem sie uruchami pulpit?
Dlaczego tak jest i co moze to powodowac?
Moj sprzet to 40gb barracuda 4 7200rpm,256ram,P3 733
Prosze o jakąs pomoc
Podrawiam
Odpowiedzi: 4
Gassy:Nie wiem czy to mierzyles, czy co, ale watpie ze 5 min... ;) To wszystko zalezy jakie stery masz zianstalowane, programy (ilosc) i co sie uruchamia w trakcie wstawania systemu... :!: A sprzetu trez nie masz rewelacyjnego... Przypominam ze Windows Xp Min (zgodnie z zaleceniami microsoftu, czyt pomnoz przez 2 ;) ) Wymaga PIII 800 lub kompatybilnego (co kolwiek to znaczy), 128 ramu (mi przy 256 sie zacinalo, tera mam 640, i nie natrzekam)..... Wiec nie badz taki zdziwiony... NIe bedzie ci smigal jak rakieta...
Mam kumpla co xp uzywa na PII 400 MHz, 128Mb ramu, i mu sie windows nie laduje tyle, sterowniki mial jakies stare itd... A jak tobie zacia to co ty masz za sprzet.
A co do wymagan to zobacz :
By uźywać Microsoft? Windows? XP Professional, musisz mieć:
Komputer osobisty z zalecanym zegarem 300 MHz lub szybszym; minimum wymagane – 233 MHz (jeden lub dwa procesory); rodzina Intel Pentium/Celeron, lub AMD K6/Athlon/Duron lub procesor kompatybilny;
Zalecane 128MB pamięci RAM lub więcej (minimum 64MB; w tym wypadku mogą nastąpić straty wydajności i sprawności niektórych funkcji);
1.5 GB wolnego miejsca na dysku twardym;
Super VGA (800 600) lub adapter video i monitor o wyźszej rozdzielczości;
Napęd CD–ROM lub DVD;
Klawiaturę oraz Microsoft Mouse lub zgodne urządzenie wskazujące.
Źródło: http://www.microsoft.com/poland/windowsxp/pro/wymagania.asp
Zakładałem podobny temat , znajdź temat
"plik null?? gdzie?? jak?? co??" . w W XP.
A o to jak rozwiązałem problem ==> przeźuciłem się na Linux'a ! :D .
"plik null?? gdzie?? jak?? co??" . w W XP.
A o to jak rozwiązałem problem ==> przeźuciłem się na Linux'a ! :D .
Witam
wiec powiem tak...jakies 3dni temu wszytko chodzilo szybko nawet bardzo a niedawno wlaczylem kompa i wlasnie tak dlugo zaczelo sie ladowac?
wiec powiem tak...jakies 3dni temu wszytko chodzilo szybko nawet bardzo a niedawno wlaczylem kompa i wlasnie tak dlugo zaczelo sie ladowac?
Nie wiem czy to mierzyles, czy co, ale watpie ze 5 min... ;) To wszystko zalezy jakie stery masz zianstalowane, programy (ilosc) i co sie uruchamia w trakcie wstawania systemu... :!: A sprzetu trez nie masz rewelacyjnego... Przypominam ze Windows Xp Min (zgodnie z zaleceniami microsoftu, czyt pomnoz przez 2 ;) ) Wymaga PIII 800 lub kompatybilnego (co kolwiek to znaczy), 128 ramu (mi przy 256 sie zacinalo, tera mam 640, i nie natrzekam)..... Wiec nie badz taki zdziwiony... NIe bedzie ci smigal jak rakieta...
Strona 1 / 1