Kilka pytań o rejestr WinXP

Witam,
szukałem na forum i w necie ale nigdzie nie mogę tego znaleźć. Mam WinXP z SP2 i chodzi mi gdzie w rejestrze znajdują się:
1) przed logowaniem się do systemu wyświetla mi się okno z treścią zdefiniowaną przez admina, wiem źe jest to gdzieś w rejestrze ale nie pamiętam gdzie
2) u mnie w kompie (równieź przez admina) został zablokowany firewall i moźliwość jego włączenia, podejźewam źe teź siedzi to w rejstrze
3) w panelu sterowania w kontach uźytkowników w zakładce zaawansowane na samym dole jest opcja która wymusza przed logowaniem wciśnięcie ctrl+alt+del i tam mam zaznaczony checbox ale jest on szary czyli nie mam moźliwości jego edycji a coś czuje źe jest to rejestrze
4)tak samo mam zablokowaną moźliwośc zmiany tła pulpitu

Odpowiedzi: 5

DZIĘKI, prawie wszystko zadziałało. Nie mogę jedynie odblokować moźliwości włączania i wyłączania Ctrl+Alt+Del podczas logowania – nadal pole jest szare.

Jeśli admin zablokował ci dostęp do modyfikacji rejestru to i tak tego nie zrobisz. Jeśli pracujesz w sieci z kontrolerem domeny to teź da sie tak ustawić by przy kaźdym logowaniu lub czasowo te zminy były prowadzane

Faktycznie tak zrobił źe przy kaźdym logowaniu, ale ustawiłem firewall'a tak źe wszystko jest OK.
snowfido
Dodano
16.02.2006 13:31:23
Jeśli admin zablokował ci dostęp do modyfikacji rejestru to i tak tego nie zrobisz. Jeśli pracujesz w sieci z kontrolerem domeny to teź da sie tak ustawić by przy kaźdym logowaniu lub czasowo te zminy były prowadzane.
ober
Dodano
16.02.2006 00:17:39
Wyświetl dodatkowe okno z komunikatem przy starcie systemu
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
"LegalNoticeCaption"="nazwa okna komunikatu"
"LegalNoticeText"="treść komunikatu
lub
"LogonPrompt"="Twój Tekst"

CTRL+ALT+DEL podczas logowania
"DisableCAD"=dword:00000000
Pulpit
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoSaveSetting"=dword:00000001

Wyłączanie Centrum Zabezpieczeń w Win XP SP2
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\wscsvc]
"Start"=dword:00000004
w84u
Dodano
14.02.2006 16:28:10
Dzieki za zainteresowanie i troske ale ja potrzebuje lokalizacji wpisów w rejestrze a nie debaty na temat: "Dlaczego nie prosisz administratora"
snowfido
Dodano
14.02.2006 14:39:38
Ale czy twoje konto ma uprawnienia administratorskie czy tylko ograniczone? Czy komputer jest w domenie?
Dlaczego nie poprosisz admina o odblokowanie tych ustawien :?:
sh@dow
Dodano
14.02.2006 13:36:46
snowfido
Dodano:
14.02.2006 12:34:38
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1