Kilka istotnych problemow ;)
Witam. Mam kilka pytan. Po pierwsze, czy instnieje mozliwosc zarzadzania plikami w NTFS tak jak w EXT2 (Linux), chodzi mi o prawa uzytkownikow itp. Takze czy idzie ograniczyc uzytkownikowi dostep do wybranego programu? Narazie po doswiadczeniach z XP widze ze moge jedynie wybrac by uzytkownik mial prawa admina albo nie (czyli mogl miec dostep do mojego katalogu lub nie, a ja chcialbym mu ograniczyc dowolny katalog na dysku – oczywiscie NTFS).
I drugie pytanko, zainstlowalem sobie Mysql i Apache. Mysql zainstalowal sie bez problemow jako usluga, jednak Apache nie chce dzialac? Probowalem na rozne sposoby go ruszyc ale nic nie pomoglo. Pisze ze usluga nie jest uruchomiona, ale nie ma opcji dodawania jej (tak jak bylo z Mysql). Nie dziala takze stary apache z mojego win98.
Dzieki za pomoc.
I drugie pytanko, zainstlowalem sobie Mysql i Apache. Mysql zainstalowal sie bez problemow jako usluga, jednak Apache nie chce dzialac? Probowalem na rozne sposoby go ruszyc ale nic nie pomoglo. Pisze ze usluga nie jest uruchomiona, ale nie ma opcji dodawania jej (tak jak bylo z Mysql). Nie dziala takze stary apache z mojego win98.
Dzieki za pomoc.
Odpowiedzi: 2
Aby mieć pełną kontrolę plikami (oczywiście system plików NTFS):
W dowolnym oknie– Narzędzia– Widok– Uźyj prostego udostępniania plików (to odznacz.)
W dowolnym oknie– Narzędzia– Widok– Uźyj prostego udostępniania plików (to odznacz.)
co do I pytania to tak – NTFS daje pelna kontrole nad danymi
pozdroofki
pozdroofki
Strona 1 / 1