Kerio blokuje Kaze

Mam mały problem. Jak zainstalowalem Kerio przestała mi działać Kaza. Próbowałem ustawiać w Kerio zeby kaze przepuszczał , ale nic to nie dało. Proszę o pomoc!

Odpowiedzi: 5

Hm... mam ten sam problem. Serwery Kazy nadal nie działają? :]
Chyba jednak to Kerio blokuje – chociaź ustawiłem wyjątki, bęcwałowi poprzecznie rumplowanemu!
szapl
Dodano
25.12.2005 19:04:01
Problem pojawił się po instalacji Kerio!
Aby Kaza działała musze wylaczyc Kerio, bo gdy jest właczona to jest nie aktywna.
A poza tym w darmowej wersji Kerio 4.2.2 jaką ja posiadam nie ma czegoś takiego jak "uzytkownik zaawansowany", czy "uźytkownik niezaawansowany".
marcin_nh
Dodano
08.11.2005 21:37:07
a co tego, źe jak przepuszczasz to przepuszczasz – racja, tylko zaleźy na jakim poziomie Kerio ustawiłeś: zaawansowany czy nie. Ale raczej chodziło mi, źe jak nie wiesz jakie porty są akurat blokowane i nie znasz się na ruchu w sieci to wcale nie oznacza źe port pod p2p jest puszczony. Kwestia wysokich portów w programach typu firewall jest tematem ksiąźek około 1000–stronicowych a poleciłem Antyhakera bo jest prostszy do zrozumienia i ustawienia.
Pozdrawiam
chitan
Dodano
06.11.2005 10:49:38
ulala... konkretny wykłąd ci nasmarował :D

no a jaka to róznica czy oprogramowanie z kerio czy z kaspersky ma przepuszczac program kazaa ?
źadna... bo jak przepuszczasz to poprawnie działąjacy program powinien przepuscic i po klopocie go juz nie obchodzi ze pusciłes ..
WaGonik
Dodano
06.11.2005 02:46:06
Jesteś pewny źe ten problem pojawił się po instalacji Kerio. A nie słyszałeś źe Kaza ma małe problemy prawne w Australii i USA i ich serwery są pod stałą obserwacją. Juź od jakiegoś czasu nie moźna się połączyć z jej serwerami. A tak apropo Kerio to Firewall baaaaardzo wymagający od uźytkowniak wiedzy i zainteresowania ciągłego. Proponuje coś szybszego w konfiguracji i łatwiejszego. Np Antyhaker Kasperskyego.
chitan
Dodano
06.11.2005 01:59:28
marcin_nh
Dodano:
01.11.2005 15:27:02
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1