Kerio blokuje Kaze
Mam mały problem. Jak zainstalowalem Kerio przestała mi działać Kaza. Próbowałem ustawiać w Kerio zeby kaze przepuszczał , ale nic to nie dało. Proszę o pomoc!
Odpowiedzi: 5
Hm... mam ten sam problem. Serwery Kazy nadal nie działają? :]
Chyba jednak to Kerio blokuje – chociaź ustawiłem wyjątki, bęcwałowi poprzecznie rumplowanemu!
Chyba jednak to Kerio blokuje – chociaź ustawiłem wyjątki, bęcwałowi poprzecznie rumplowanemu!
Problem pojawił się po instalacji Kerio!
Aby Kaza działała musze wylaczyc Kerio, bo gdy jest właczona to jest nie aktywna.
A poza tym w darmowej wersji Kerio 4.2.2 jaką ja posiadam nie ma czegoś takiego jak "uzytkownik zaawansowany", czy "uźytkownik niezaawansowany".
Aby Kaza działała musze wylaczyc Kerio, bo gdy jest właczona to jest nie aktywna.
A poza tym w darmowej wersji Kerio 4.2.2 jaką ja posiadam nie ma czegoś takiego jak "uzytkownik zaawansowany", czy "uźytkownik niezaawansowany".
a co tego, źe jak przepuszczasz to przepuszczasz – racja, tylko zaleźy na jakim poziomie Kerio ustawiłeś: zaawansowany czy nie. Ale raczej chodziło mi, źe jak nie wiesz jakie porty są akurat blokowane i nie znasz się na ruchu w sieci to wcale nie oznacza źe port pod p2p jest puszczony. Kwestia wysokich portów w programach typu firewall jest tematem ksiąźek około 1000–stronicowych a poleciłem Antyhakera bo jest prostszy do zrozumienia i ustawienia.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ulala... konkretny wykłąd ci nasmarował :D
no a jaka to róznica czy oprogramowanie z kerio czy z kaspersky ma przepuszczac program kazaa ?
źadna... bo jak przepuszczasz to poprawnie działąjacy program powinien przepuscic i po klopocie go juz nie obchodzi ze pusciłes ..
no a jaka to róznica czy oprogramowanie z kerio czy z kaspersky ma przepuszczac program kazaa ?
źadna... bo jak przepuszczasz to poprawnie działąjacy program powinien przepuscic i po klopocie go juz nie obchodzi ze pusciłes ..
Jesteś pewny źe ten problem pojawił się po instalacji Kerio. A nie słyszałeś źe Kaza ma małe problemy prawne w Australii i USA i ich serwery są pod stałą obserwacją. Juź od jakiegoś czasu nie moźna się połączyć z jej serwerami. A tak apropo Kerio to Firewall baaaaardzo wymagający od uźytkowniak wiedzy i zainteresowania ciągłego. Proponuje coś szybszego w konfiguracji i łatwiejszego. Np Antyhaker Kasperskyego.
Strona 1 / 1