kazaa, slsk, osiolek problemos –– new user–– wyrozumiałość
Jak w temacie. Żaden program P2P mi nie dziala. znalazlem jeden post podobny ale nie wiem jak sobie mimo to pomóc. :oops: przyznaje ze jestem laikiem.
wiec jest tak: kazaa ciągle wykazuje CONNECTING i nic więcej. mam samemu neostrada,tzn nie dziele jej z nikim. 1 komp. czy jdmin mogl cos zablokowac??kto to jest ten admin?? czy jesli mi zablokowal to innym na mojej ulicy tez?? czy jest na to rada??
przepraszam ze pytanie banalne pewnie dla Was ale dla mnie na prawde nie są takie :oops: :P :?
wiec jest tak: kazaa ciągle wykazuje CONNECTING i nic więcej. mam samemu neostrada,tzn nie dziele jej z nikim. 1 komp. czy jdmin mogl cos zablokowac??kto to jest ten admin?? czy jesli mi zablokowal to innym na mojej ulicy tez?? czy jest na to rada??
przepraszam ze pytanie banalne pewnie dla Was ale dla mnie na prawde nie są takie :oops: :P :?
Odpowiedzi: 2
A jeśli jesteś w sieci osiedlowej to pewnikiem Administrator zablokował wszelkie p2p. I IMHO zrobił bardzo dobrze, jak juź wiele razy podkreślałem p2p bardzo obciąza sieć (i nie mam tu na myśli legalności sciąganych rzeczy). Sprawdź w nocy, bo moźe na noc porty są odblokowane i moźna sciągać :)
andesh:
Admin = Administrator twojego komputera lub sieci osiedlowej(domowej) on ma za zadanie dopilnowac aby wszystkim wszystko działało :) Jeźeli sam masz neo+ i nie dzielisz z nikim i sam uźywasz kompa to zakładam źe uprawnienia administratora masz ty. Wg. mnie problem występuje tylko u ciebie bo tpsa nie moze ci zablokowac portów, tak więc innym na twojej ulicy będą działały takowe programy :P Jeźeli chodzi o twój problem to czy masz zainstalowanego jakiegoś Firewalla??
Strona 1 / 1