Kazaa Lite ++ PL – problem

Witam i prosze o rade.
Zainstalowalem Kazaa Lite Ressurection pl najnowsza wersje. Niestety na dolnym pasku znajduje sie napis "łączę..." i pole "szukaj" pozostaje nieaktywne.
Probowalem wylaczac Firewalla, rowniez tego XP–kowego i nic nie pomaga. W ustawieniach zaznaczyłem opcję "uźyj portu 80 jako alternatywnego". Probowalem rowniez zmieniac SUPERNODE ale bez zadnego skutku..
Gdzie moze tkwic problem..

Dodam, ze DC++ dziala bez zarzutu.
pozdrawiam

Odpowiedzi: 19

ja osobiście posiadam kazaa lite rewolucja i wszystko hula więc moźe spróbujcie tej wersji
Hunter86
Dodano
02.07.2005 21:16:09
Pawel_k:
byscie sie przerzucili na emula :)

na kazie to same wiry i spyware grasuje ;)

Pawel_k – skończ z tą ewangelią! Temat o czym innym traktuje :evil:

tom993 – spróbuj moźe to pomoźe
PROBLEMY Z POŁĄCZENIEM
Dlaczego KaZaA nie moźe połączyć się z Internetem?

Powodów tego, źe KaZaA nie moźe się połączyć z Internetem moźe być kilka:

* Źle skonfigurowany Firewall zainstalowany na twoim komputerze (np. firewall zainstalowany razem z Windows XP) – spróbuj go wyłączyć
* Jeśli uźywasz Windows XP,NT lub 2000 musisz zainstalować KaZaA mając uprawnienia administratora lub zaawansowanego uźytkownika.
W poniźszej wskazówce przedstawiam, jak uruchomić program wymagający uprawnień administracyjnych bez konieczności logowania się na konto administratora:
Kliknij na przycisk START –> Odnajdź skrót do programu (w tym przypadku Kazaa Lite) który chcesz uruchomić i trzymając wciśnięty klawisz 'Shift' kliknij na pliku prawym klawiszem myszy. Wybierz polecenie ''Uruchom jako ....''. Zaznacz opcję 'Następujący uźytkownik', wpisz nazwę uźytkownika (administratora) i poniźej hasło zabezpieczające jego konto. Teraz kliknij na przycisk OK
* Administrator sieci zablokował KaZaA by nie zapychać sieci – załoźył blokadę transferu albo na Twój komputer, albo na port z którego korzysta program KaZaA.
W pierwszym przypadku moźe pomóc:
– tunelowanie
– rozmowa z administratorem (źe np. będziesz korzystał z tego programu np. od 23:00 do 8:00, by nie przeszkadzać innym uźytkownikom sieci w korzystaniu z Internetu).
W drugim przypadku moźe pomóc zmiana portu w Narzędzia –> Ustawienia –> Firewall (Bariera ochronna) –> Port wejściowy (wstaw inną wartość zamiast 1214 np. 21– jest to port FTP)
Aby sprawdzić, które porty masz wolne a które zablokowane radzę skorzystać z programu 'Local Port Scanner' (więcej o tym programie w dziale dodatki). Moźesz teź zaznaczyć 'ptaszkiem' okienko: Uźyj portu 80 jako alternatywnego połączenia w Narzędzia –> Ustawienia –> Firewall (Bariera ochronna).
Włączenie portu 80 ani nie przyśpiesza, ani nie zwalnia ściągania, a powoduje tylko to, źe administrator ma problem z odłączeniem ściągania w KaZaA, gdyź port 80 odpowiada za połączenie przeglądarki internetowej z siecią WWW, więc administrator blokując ten port musiałby jednocześnie odłączyć cię od sieci www.
* Po odinstalowaniu poprzedniej wersji KaZaA pozostały śmieci, które zakłócają pracę nowej wersji. W tym przypadku odinstaluj obydwie wersje, wyczyść rejestr z śmieci wyszukując gałęzie o nazwie 'KaZaA' i ręcznie je usuń (Nie zapomnij przed tym zrobić kopie rejestru na wypadek, gdyby w trakcie tej operacji coś poszło nie tak). Moźesz teź dla pewności sprawdzić system programem Norton WinDoctor z pakietu Norton Utilities.
* Nie wprowadzone lub źle wprowadzone dane w: Narzędzia – Ustawienia (szczególnie w oknach: 'Filtry', 'Moja Kazaa Lite', 'Firewall' (Bariera ochronna) )
* Zainstalowałaś program, który zakłóca działanie KaZaA
* Pozmieniałaś ustawienia w Windows które zakłócają działanie KaZaA
* Jeśli łączysz się z Internetem przez serwer proxy to wejdź w Narzędzia –> Ustawienia –> Firewall i tam uzupełnij pola według danych dostarczonych ci przez dostawcę Internetu.

Czy po zmianie portów w 'Narzędzia' –> 'Ustawienia' –> 'Bariera ochronna' (firewall) z 1214 na inny KaZaA nadal wykorzystuje port 1214?

KaZaA Lite nie blokuje portu 1214, mimo zmiany portu w ustawieniach. Wystarczy uźyć chociaźby programu Local Port Scanner , aby sprawdzić czy po zmianie portów w KaZaA port 1214 jest dalej otwarty.
maq123
Dodano
02.07.2005 19:17:57
byscie sie przerzucili na emula :)

na kazie to same wiry i spyware grasuje ;)
Pawel_k
Dodano
02.07.2005 16:52:53
Ufff. Nareszcie. Zainstalowałem 2.6 i po pewnym czasie sie połączyło. Jak to dobrze. Bez kazyy, to jak bez ręki.
Pozdro :D
Neffmeister
Dodano
02.07.2005 01:17:06
neff – jak łączysz się z netem?
czterech_
Dodano
02.07.2005 01:10:17
Wcześniej miałem Kaze Lite K++ 2.48, teraz zainstalowałem 2.6 i problem nadal występuje. Na pasku na dole, ciągle widnieje "łączenie". :?
Neffmeister
Dodano
02.07.2005 01:08:08
tom933:
a moźe unich coś sie stało(firmie czy gdzieś ) ????

Posiadam K++ i u mnie działa.
maq123
Dodano
01.07.2005 22:51:31
a moźe unich coś sie stało(firmie czy gdzieś ) ????
tom933
Dodano
01.07.2005 21:51:40
tom933 i neffmeister – posiadacie kazę 3 czy lite ? Niechce się łączyć czyli co, jaki stan jest wyświelany w pasku na dole ?
maq123
Dodano
01.07.2005 21:16:29
mi teź niechce sie połączyć (a nie uźywam źadnego programu atywirusowego , i ostatnio formata robiłem, mam windowsa 98se)
i niechce sie połączyć
tom933
Dodano
01.07.2005 11:00:18
Hmmm. Ja mam taki sam problem z kazaa. Takźe miałem zainstalowany ad–aware, wiec ,miałem nadzieję, źe po odinstalowaniu go kazaa będzie chodzić poprawnie. Tymczasem nic się nie zmieniło. Kazaa nadal nie chce się połączyć. Natomiast strona startowa kazyy wczytuje się od razu.
Pomóźcie.
PS. Mam win 98
Neffmeister
Dodano
30.06.2005 17:06:12
OK, pomogło DZIAŁA..
Dziekuje..
tomasss
Dodano
10.05.2005 11:58:36
tomasss:
otóź uźywam A–Aware w pełnej wersji, czyli skaner +monitor, jednakźe monitor nie blokuje ale wyswietla mi info o modyfikacji rejestru...
Sproboje wylaczyc go z Autostartu i ponownie zainstalowac Kazaa..
Moze to jakis trop..

moze poprotu przestan uzywac tego pelnego szpiegow zawirusowanego systemu wymiany plikow i przesiadz sie na emule ew torneta? ;)
Pawel_k
Dodano
06.05.2005 19:47:45
otóź uźywam A–Aware w pełnej wersji, czyli skaner +monitor, jednakźe monitor nie blokuje ale wyswietla mi info o modyfikacji rejestru...
Sproboje wylaczyc go z Autostartu i ponownie zainstalowac Kazaa..
Moze to jakis trop..
tomasss
Dodano
06.05.2005 18:42:54
dobrze,ale o tym kazaa software bundler chciałbym jeszcze pociągnąć,a mianowicie – nie urzywasz źadnych progsów antispyware ? np. coś w stylu ad–watch(Ad–aware) który na bierząco blokuje dodawanie niektórych plików do rejestru...
maq123
Dodano
06.05.2005 17:07:07
ooo to uczyniłem juź..nawet dwie wersje Kaazy instalowałem..i nic sie nie zmienilo..
tomasss
Dodano
06.05.2005 16:08:35
tomasss:
reeinstal Windy ?

tjaaaa 8) takich sprytnych porad staram się nie udzielać :wink: o reinstal kazy mi chodzi :)
maq123
Dodano
06.05.2005 14:52:55
reeinstal Windy ?
tomasss
Dodano
06.05.2005 14:49:42
takie rzeczy dzieją się wtedy gdy w np. ms antispyware po skanowaniu usuniesz "kazaa software bundler",reinstal pomaga.
maq123
Dodano
05.05.2005 18:15:49
tomasss
Dodano:
05.05.2005 00:26:33
Komentarzy:
19
Strona 1 / 1