Katalogi i pliki na serwerze lokalnym,problem

Witam !

Wracam do problemu z którym byłem juź na forum.Po prostu nie udalo mi się z nim uporać.Rzecz w tym ,źe nie mam dostępu do katalogów i plików na serwerze lokalnym.Są to pliki ogólno dostępne.Inni uźytkownicy sieci mają do nich dostęp.Tak sie dzieje od około dwóch miesięcy.Administrator rozkłada rece,nie ma pojecia dlaczego tak siedzieje.Sprawdziłem całą konfigurację sieci,opcje internetowe i nic nie znalazłem ./tak mi się wydaje/.Moźe ktos zetknął sie z takim problemem.Bedę wdzięczny.System XP Home Edition,serwis pack2.Problem powstał przed zainstalowanie Serwis packa2. :cry:
Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 4

Diękuję za zainteresowanie tematem i cenne rady.Wszystko jeszcze raz sprawdzę.Pozdrawiam.

Sprawdziłem wszystki ustawienia o których pisałeś.Wszystko jest w porządku.A co do firewalla to później całkowicie go wyłączyłem.Niestet dalej to samo.Z wiersza polecenia teź brak jest scieźki dostepu do tych plików.Pozdrawiam.
simarb
Dodano
18.10.2004 10:27:43
u ciebie moze byc wszystko ok. sprawdzcie serwer w zasadach lokalnych czy nie jestes dodany do odmowy dostepu do tego serwera, czy jestes na liscie kont, ktore moga sie zalogowac do danego zasobu, czy w konfiguracji firewalla na pewno dodany jest twoj adres ip we filtrach.
ponadto na wszelki wypadek sprawdz u siebie sposob logowania do sieci.
Szymon Grabiński
Dodano
18.10.2004 09:40:03
To jest czesto wyswietlany komunikat :

Serwer upload nie jest dostepny.Moźesz nie mieć uprawnień do uźywania tego zasobu sieciowego.Skontaktuj się z administratorem serwera aby uzyskać uprawnienia dostepu.
Odmowa dostępu.

P,S. Administrator nic nie blokuje.Nie ma zielonego pojecia dlaczego tak sie dzieje.Jak wspomnialem ten jak i inne katalogi sa ogólno dostepne.Pozdrawiam. :cry:
simarb
Dodano
17.10.2004 21:20:08
Rzecz w tym ,źe nie mam dostępu do katalogów i plików na serwerze lokalnym.

jaki komunikat?
Szymon Grabiński
Dodano
17.10.2004 20:17:09
simarb
Dodano:
17.10.2004 17:04:39
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1