Kasowanie niewidocznego konta?

Witam,

Mam następujący problem:

Jak skasować istniejące konto uźytkownika o ograniczonych uprawnieniach? Niby proste, ale... ja tego konta nie widzę, ani w Kontach Uźytkowników, ani w Control Userpasswords2:(??? Nie pojawia się takźe podczaswyświetlania ekranu powitalnego. Konto istnieje poniewaź moźna się na nie zalogować za pomocą dobrze znanej kombinacji klawiszy i wpisanie nazwy niewidocznego konta. Pomocy!!!

Dodam, źe posiadam WinXP HE. Zaden TweakUI nie pomaga.

Pozdrwiam i z góry wielkie thx za pomoc
ManGo

Odpowiedzi: 3

Witojcie,

Zastosowałem się do prostszej metody, czyli Uruchom –> CMD itd. Chyba się udało, co prawda poźniej dalej nie było widać konta (w Konta Uzytkowników) aby je usunąć.
Jednak znalazłem w CMD opis "net user Nawauźytkownika/DELETE" (czy coś podobnego) no i się udało:) Teraz jak chcę się zalogować jako ten uźytkownik to wywala mi komunikat o złej nazwie..., no i mogę ponownie stworzyć konto o tej samej nazwie (wcześniej był komunikat o juź istniejącym koncie).
Czyli wszytko wydaję się być OK.

Wielkie dzięki za szybkie i BARDZO konkretne porady.
Pozdrawiam
ManGo
Mango
Dodano
11.02.2006 13:42:36
start=>> uruchom=>> CMD
net user nazwauźytkownika /active:yes

a następnie usuń w panelu sterowania=>> konta uźytkowników
kamaa
Dodano
11.02.2006 13:16:57
Potrzebujesz odpowiednik lusrmgr.msc dla XP HOME :D
A zatem:

Sciagnij SP6 do WinNT, rozpakuj go komenda SP6I386.EXE /x z linii polecen, pozycz sobie plik usrmgr.exe a reszte usun. Po uruchomieniu usrmgr.exe masz mozliwosc zaawansowanego ustawiania opcji uźytkowników i grup.
Link do pliku: http://www.softwarepatch.com/windows/nt4sp6.html
ar2rek
Dodano
11.02.2006 13:12:38
Mango
Dodano:
11.02.2006 12:59:17
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1