Kasowanie katalogów.
Problem występuje w Windows XP Pro. Więc tak. Jest sobie katalog z plikami. Jeśli choć raz jakiś plik z tego katalogu będzie plikiem źródłowym przy kopiowaniu lub przenoszeniu, to przy próbie usunięcia tego katalogu pojawia się komunikat:
Nie moźna usunąć folderu ...: Plik jest uźywany przez inną osobę lub program. Zamknij wszystkie programy, które mogą uźywać tego pliku i spróbuj ponownie. W efekcie cały katalog jest pusty, wszystkie pliki ze środka są skasowane, ale sam katalog nie chce się dać usunąć. Dany katalog da się usunąć dopiero po przelogowaniu. Po zainstalowaniu systemu jest wszystko okej. Jest jednak jakiś program, który to powoduje. Na razie tego nie ustaliłem, ale to się dzieje po zainstalowaniu jednego z poniźszych:
Borland C++,
Matlab 6,
MathCAD 2001,
Sun Java,
Microsoft Virtual Machina Java.
Tak na chłopską intuicję, to nie wydaje mi się, źeby to któryś z tych programów powodował problem, ale tak na wszelki wypadek napisałem. Pomóźcie proszę, bo to jest naprawdę irytujące.
Nie moźna usunąć folderu ...: Plik jest uźywany przez inną osobę lub program. Zamknij wszystkie programy, które mogą uźywać tego pliku i spróbuj ponownie. W efekcie cały katalog jest pusty, wszystkie pliki ze środka są skasowane, ale sam katalog nie chce się dać usunąć. Dany katalog da się usunąć dopiero po przelogowaniu. Po zainstalowaniu systemu jest wszystko okej. Jest jednak jakiś program, który to powoduje. Na razie tego nie ustaliłem, ale to się dzieje po zainstalowaniu jednego z poniźszych:
Borland C++,
Matlab 6,
MathCAD 2001,
Sun Java,
Microsoft Virtual Machina Java.
Tak na chłopską intuicję, to nie wydaje mi się, źeby to któryś z tych programów powodował problem, ale tak na wszelki wypadek napisałem. Pomóźcie proszę, bo to jest naprawdę irytujące.
Odpowiedzi: 2
Ten problem dotyczy się kaźdego folderu, nie źadnego konkretnego.
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=14507
Katalog docelowy dowolny czy jakies konkretne lokalizacje ??
Katalog docelowy dowolny czy jakies konkretne lokalizacje ??
Strona 1 / 1