Karty i zagadnienia sieciowe
Witam
poszukuję jakiś obszernych i szczegółowych poradników (takźe zwykłe ksiąźki), które dotyczą konfiguracji kart sieciowych (szczególnie dla Windows'a, ich diagnostyki) oraz wyjaśniające wszystkie zagadnienia sieciowe (typu DHCP,DNSy, itede).
Jest coś ciekawego co szczególnie polecacie?
bede wdzięczny za pomoc
poszukuję jakiś obszernych i szczegółowych poradników (takźe zwykłe ksiąźki), które dotyczą konfiguracji kart sieciowych (szczególnie dla Windows'a, ich diagnostyki) oraz wyjaśniające wszystkie zagadnienia sieciowe (typu DHCP,DNSy, itede).
Jest coś ciekawego co szczególnie polecacie?
bede wdzięczny za pomoc
Odpowiedzi: 3
dzięki Szymon, sprawdze i poczytam ...
jesli chodzi o siec to j/w
jesli chodzi o ksiazki to polecam: karol krysiak "sieci komputerowe: kompendium" (wyd.helion –www.helion.pl)
mam tez taka ksiazke jako pdf'a.
jesli jestes totalnym laikiem to dosc fajnie i praktycznie napisana jest ksiazeczka: "domowe sieci komputerowe" cwiczenia praktyczne – j.zielinski, t.rak (takze helion).
dobra tez jest ksiazka z serii cisco (wyd.mikom) – podstawy adresowania ip.
mimo wszystko – pierwsza ksiazka (krysiaka) zdecydowanie najlepsza.
jesli chodzi o ksiazki to polecam: karol krysiak "sieci komputerowe: kompendium" (wyd.helion –www.helion.pl)
mam tez taka ksiazke jako pdf'a.
jesli jestes totalnym laikiem to dosc fajnie i praktycznie napisana jest ksiazeczka: "domowe sieci komputerowe" cwiczenia praktyczne – j.zielinski, t.rak (takze helion).
dobra tez jest ksiazka z serii cisco (wyd.mikom) – podstawy adresowania ip.
mimo wszystko – pierwsza ksiazka (krysiaka) zdecydowanie najlepsza.
No to ja se polecam coś takiego: www.google.pl lub to
Strona 1 / 1