kartka świateczna ( oceńcie moją pracę )
Byłbym wdzieczny za ocenke tej kartki świątecznej. Jest to kartka wykonana przeze mnie na zlecenie mojej pani dyrektor, na potrzeby szkoły ( kartka rozsyłana bedzie do innych instytucji z zyczeniami od naszej szkoły :wink: )
ver.2 ( z lekkim blurem ) co by nie obciazac modemowców tylko link
http://img511.imageshack.us/img511/2323/blur2ai.jpg
dzieki za ocenki
ver.2 ( z lekkim blurem ) co by nie obciazac modemowców tylko link
http://img511.imageshack.us/img511/2323/blur2ai.jpg
dzieki za ocenki
Odpowiedzi: 8
niestety chłopaki poprawić tego juz nie dam rady bo czasu nie ma :wink: kartka ta powstała w około 2 godziny ( od momentu gdy dostałem zdjecie i nic wiecej nie miałem, ani pomysłu ani nic :mrgreen: )
drukowane to będzie na takim sztywnym ozdobnym papierze bodajrze, powiem wam jutro i postaram sie wysłac skana wydrukowanej kartki. Dzięki wam za ocenki i za rady które kiedys napewno się przydadzą. Pozdrawiam i na chwilę obecną mówię dobranoc
drukowane to będzie na takim sztywnym ozdobnym papierze bodajrze, powiem wam jutro i postaram sie wysłac skana wydrukowanej kartki. Dzięki wam za ocenki i za rady które kiedys napewno się przydadzą. Pozdrawiam i na chwilę obecną mówię dobranoc
kartka fajnie wykonana ale nie ma zadnego powiazania ze swietami, niestety.
Efekt fakrurki papieru jest super.
Troszkę te kwadraty z cyferkami dziwnie wyglądają, jak by czegoś brakowało.
Osobiście dał bym cyferki bez kwadratów z mocno kontrastującym tłem otaczającym mgłą cyfrę, ale kolor jakiś stonowany, nie pstrokaty.
A mikołaj moźe być ale troszkę więkrzy.
Scherif z tym tzw. efektem jotpeg ma rację w druku będzie to widoczne. No i jeśli będziesz dawał do druku to tło moźe mić nawet te 150 dpi ale nie dawaj blura, a to dlatego źe powinno być przynajmniej 300 a im mniej tym więkrze rozmycie. Cyfry i tekst no i mikołaj powinny być juź w 300 dpi ze względu na dokładnąkreskę.
No i pytanie na czym będzie to drukowane laser, atrament (opcja foto).
Troszkę te kwadraty z cyferkami dziwnie wyglądają, jak by czegoś brakowało.
Osobiście dał bym cyferki bez kwadratów z mocno kontrastującym tłem otaczającym mgłą cyfrę, ale kolor jakiś stonowany, nie pstrokaty.
A mikołaj moźe być ale troszkę więkrzy.
Scherif z tym tzw. efektem jotpeg ma rację w druku będzie to widoczne. No i jeśli będziesz dawał do druku to tło moźe mić nawet te 150 dpi ale nie dawaj blura, a to dlatego źe powinno być przynajmniej 300 a im mniej tym więkrze rozmycie. Cyfry i tekst no i mikołaj powinny być juź w 300 dpi ze względu na dokładnąkreskę.
No i pytanie na czym będzie to drukowane laser, atrament (opcja foto).
Zgodze się z gierasem, wygląda dość estetycznie. IMO, lepiej tego mikołajka wstaw pomiędzy dwa zera.
adik154:co masz do kompresji ? nie bardzo cie rozumiem.
Przyjzyj sie chociazby mikolajowi i jego otoczce. sa te brzydkie jpgowskie "artefakty", ktore sie tworza podczas zapisywania obrazu do jpg ze zbyt slaba kompresja. Jesli to ma byc drukowane to nie ma co sie martwic o wielkosc obrazu. niech zajmuje i 20mb ale zeby jakosc byla jak najlepsza. Mozna takze sprobowac innych formatow plikow, np: tiff ktorych czesto uzywa sie przy drukowaniu w drukarniach.
co do sniegu, to nie bylo jeszcze tak ladnego zeby to fajnie wygladalo, pozatym moglo by sie to zlewac. ]
IMO kartka calkiem fajna
IMO kartka calkiem fajna
niestety nie mam juz mozliwosci (czasu) zmianmy zdjecia szkoły, a w momecie kiedy zdjecia robiłem to nie było śniegu :mrgreen:
co masz do kompresji ? nie bardzo cie rozumiem.
Będzie to drukowane ( dokładnie jutro z rana w ilości hmmmm 50 sztuk :wink: )
co masz do kompresji ? nie bardzo cie rozumiem.
Będzie to drukowane ( dokładnie jutro z rana w ilości hmmmm 50 sztuk :wink: )
wykonanie dobre, gorzej z kompresja tego projektu. mam nadzieje ze lepiej to skompresujesz. i jeszcze jedna uwaga/pomysl: nie sadzisz ze zdjecie szkoly w pelni zimy bylo by lepsze?
EDIT:
jaka forma beda rozsylane te pocztowki? forma elektroniczna czy najpierw beda drukowane? jesli to drugie to pamietaj o zwiekszeniu dpi zeby to jakos wygladalo na papierze. minimum 150dpi i juz jako tako to wyglada.
EDIT:
jaka forma beda rozsylane te pocztowki? forma elektroniczna czy najpierw beda drukowane? jesli to drugie to pamietaj o zwiekszeniu dpi zeby to jakos wygladalo na papierze. minimum 150dpi i juz jako tako to wyglada.
Strona 1 / 1