Karta Wirless i xp pr0blem
Mam bezprzewodową kartę sieciowa Surecoma (ZD1201)IEEE 802.11b USB Adapter ( taka w formie klucza do usb ) z softwarem ZyDASSu i pod działaniem oprogramowania dostarczonego mi razem z kartą (pod win 2k i win 98) karta działała pięknie, jednak kiedy przesiadlem sie na xp, który sam potrafi obslugiwać karty bezprzewodowe karta czasem rozlącza, gubi pakiety, jakość sygnału jest przedstawiana jako bardzo niska lub brak sygnału, aha win xp pokazuje wlasnie tylko jakość sygnału, a ten program pokazywal dwa wspolczynikik: Link Quality i Signal Strenght i jeden z nicg (juz nie pamietam ktory ) byl miedzy 40–60 % a drugi 80–100% i karta działała dobrze, nie rozlaczala ani nic. a wlasnie w xp karta rozlacza co pewien czas (pomoglo na to zmiejszenie wielkosci pakietów, ale nie wiele pomogło) i w grach sieciowych są straszne lagi czasem. Czy jest jakaś moźliwość aby zablokować przez xp obsluge wirlessa (tak zeby on to widzial jako polaczenie przewodowe tak jak to widza 2k i 98) i korzystanie z tego oprogramowania ZyDassu, gdy probuje na xp uruchomic ten program pisze mi ze karte kontroluje system :/
Odpowiedzi: 2
gucio, xp zawsze widzi ją jako bezprzewodową :p
Dlaczego nie probowales najpierw zainstalowac aplikacji i driverow (jesli takie byly) z posiadanej plyty/dyskietki, a dopiero pozniej podlaczyc sprzet ? Sprobuj w ten sposob.
Strona 1 / 1