karta tv AVerMedia TV Capture series
Witam i proszę o pomoc
niedawno dostałem kartę TV nie nową bo 5 letnią, ale na chodzie. Niestety po zamontowaniu jej w kompie i wgraniu nowych sterowników pod xp (ze strony centrum xp : ) )podłączeniu wszystkich kabli (do karty dzwiekowej, i kabla od kablowki) nie mam ani wizji ani fonii. Karta jest widoczna , nie zgłasza źadnych problemów ze sterownikami (we właściwościach info źe urządzenie działa poprawnie)a mimo to kupa – nie moge cieszyć sie z oglądania tv na kompie. Czy moźe ktoś miał takie problemy i sobie z tym poradził i podzieli się radą ze mną? Co i jak sprawdzić i ustawić aby pojawił się obraz i dźwięk?
dziekuje :idea:
niedawno dostałem kartę TV nie nową bo 5 letnią, ale na chodzie. Niestety po zamontowaniu jej w kompie i wgraniu nowych sterowników pod xp (ze strony centrum xp : ) )podłączeniu wszystkich kabli (do karty dzwiekowej, i kabla od kablowki) nie mam ani wizji ani fonii. Karta jest widoczna , nie zgłasza źadnych problemów ze sterownikami (we właściwościach info źe urządzenie działa poprawnie)a mimo to kupa – nie moge cieszyć sie z oglądania tv na kompie. Czy moźe ktoś miał takie problemy i sobie z tym poradził i podzieli się radą ze mną? Co i jak sprawdzić i ustawić aby pojawił się obraz i dźwięk?
dziekuje :idea:
Odpowiedzi: 10
próbowalem wszystkiego – zarówno źrodlo wyszukiwania AIR jak i TV Cable w systemach PAL –DK jak i PAL – GB i nic 0 wizji i fonii
moźe w ustawieniach masz źle ustawione źródło lub standard ? zwróć jeszcze na to uwagę
tak zamierzam zrobić po juź nie mam pomysłu i sił walczyć.dzieki
Owszem, moze sie wszystko instalowac cacy mimo ze walnieta. Dla pewnosci zainstaluj ja u kumpla na innej antenie i bedziesz wiedzial wszystko
więc tak ściągnełem sterowniki do xp – wgrałem je , we właściwościach wszystko jest ok– komunikat źe działa poprawnie,program do oglądania wgrywa się, pilot działa, przechodze do strojenia kanałów – leci sobie 125 czy 140 kanałów i nie wykrywa nigdzie sygnału. Sprawdzałem kabel od kablówki, dałem nawet nowy,zmieniłem slot PCI,wszystko popodłanczane jest cacy (trudno o pomyłke jaki kabel gdzie włoźyć) i kupa – nie działa, nie mam juź pomysłu. Moźe tak karta jest walnięta np. głowica – nie wiem czy wówczas by wszystko się instalowało? :?:
Najpierw ściągnij to: http://www.aver.com/support/faq_tvtuner_series.shtml
i podaj dokładnytyp karty (taki jak w tytule ?)
i podaj dokładnytyp karty (taki jak w tytule ?)
wszystko juź przerabiałem – skanowanie,róźne źródła dzwieku itp itd – cały czas mam czarny obraz z migającym paskiem u góry i zero sygnału a moźe jakiś inny dostęp do stron z suportem?
Tego komunikatu nie rozumiem. Pewnie coś z przeglądarką. Mam AverMedia i zawsze sciagalem ze strony producenta bez problemu (po wybraniu modelu karty i systemu). Co prawda nie jest to temat w tym dziale ale zakonczymy: nie wiem czy najpierw po wgraniu wszystkiego przeskanowales spod progsa wszystkie kanaly !! Od tego sie zaczyna. Program przeskanuje automatycznie i sam zapamieta. Potem to juz kwestia wyboru mysza. Musisz sie pobawic po prostu. Podczas skanowania kanalow masz podglad wszystkich wykrytych. Przeskanuj w zaleznosci od posiadanej anteny a potem sie pobaw w ustawienia zrodla dzwieku. Tu masz kilka do wyboru i zobacz ktore dziala.
no oczywiście źe wgrałem program do oglądania. Jak wchodzę na podaną przez ciebie strone i próbuje przejść dalej to pokazuje się komunikat: HTTP 403(DOSTĘP ZABRONIONY) jak to obejść? czy jest jakaś inna strona z dostępem?
A poza sterownikami wgrales program do obslugi AverMedia ?? Teoretycznie powinien byc razem, ale nic pewnego.
Wgraj ten progs (http://www.aver.com/support/faq.shtml) i bedziesz sie cieszyl i fonia i wizja (nie zapomnij o antenie :D )
Wgraj ten progs (http://www.aver.com/support/faq.shtml) i bedziesz sie cieszyl i fonia i wizja (nie zapomnij o antenie :D )
Strona 1 / 1