Karta TV AverMedia obciąźa system ?!
Witam. Otóź posiadam karte tv AverMedia TVCapture 98 i mam taki problemik. Po włączeniu tv program zuzywa ok 5% CPU, ale jak zmieniam programy, to czasem się przywiesza na sekunde (wtedy źre 100% CPU). Zastanawia mnie to, dlaczego tak się dzieje. Stery są ściągnięte ze strony producenta, przystosowane do XP'ka, a tu kupa, łapie zawiechy jak nie wiem co. Moźe coś przy tych sterach zrypali, nie wiem.
Odpowiedzi: 2
Zawsze tak było na winXP, bo na win98 działa normalnie. Przyczyna raczej nie jest komputer –> 1,7 Celeron 256 DDR oraz GeForce 2 400MX 64 MB. A co do sterowników do tej karty, to chyba innych nie ma pod XP. Moźe jeszcze jakieś pomysły ?
Spróbuj w menadzeźe zadań przydzielić priorytet procesowi odpowiedzialnemu za prace karty tv na ( poziom wysoki ).
Natomiast nie zalecane jest stosowanie priorytetu – Czasu rzeczywistego.
W tym przypadku być moźe zainteresuje Cię i to :
:arrow: ThreadMaster
UPDATE :
Swoją drogą moźe to być spowodowane mało wydajnym procesorem, który podczas tej operacji pochłania całe swoje zasoby przez minimalny okres czasu i na Twoim configu tak niestety będzie to się objawić.
Dodatkowo moźesz sprawdzić na innych sterownikach.
Czy problem pojawił się nagle, czy kiedyś tam było o.k :?:
Natomiast nie zalecane jest stosowanie priorytetu – Czasu rzeczywistego.
W tym przypadku być moźe zainteresuje Cię i to :
:arrow: ThreadMaster
UPDATE :
Swoją drogą moźe to być spowodowane mało wydajnym procesorem, który podczas tej operacji pochłania całe swoje zasoby przez minimalny okres czasu i na Twoim configu tak niestety będzie to się objawić.
Dodatkowo moźesz sprawdzić na innych sterownikach.
Czy problem pojawił się nagle, czy kiedyś tam było o.k :?:
Strona 1 / 1