Karta sieciowa a szybkość startu

Siemka!
Wiem źe problem szybkości staru XP Pro był poruszany nie raz i nie dwa, ale mój jest chyba nietypowy – szperałem tu ze dwa dni i nic nie znlalzłem... :(
Jest tak: moja Winda XP Pro Corp uruchamia sie jakies 2,5 minuty... Do tej pory myslalem ze to normalne... :shock: goopi bylem nie...
Poszperalem troche i doszedlem ze to wina karty sieciowej. Jak ja wyłączyłem to komp uruchomił się w niecałą minutę. Ale qrwa przecieź nie mogę wyłączyć karty sieciowej bo nie będę mógł się łączyć z netem...
Moźe ktoś miał taki problem i udało mu się skutecznie przyspieszyć start windy...?
Ta karta to Realtek RTL 8139, stery zaktualizowane.
Dzięki z góry. 8)

Odpowiedzi: 5

Wiem,źe w 98 to w zaleźności czy się dało "klient sieci microsoft network" czy "logowanie windows" to się szybciej lub owlnie włącza, poprostu przy jednym z tych komp nic nie robił przez długi czas w trakcie ładowanie się systemu. Ja w XP nie mam takiego problemu. Poszukaj moźe jakiś konflikt ma ta sieciówka z czymś albo co.
pozdrówka
Kebobik
Dodano
17.05.2003 23:50:32
Mialem podobny problem z sieciowka zintegrowana na plycie glownej. System ladowal sie strasznie dlugo. Po wsadzeniu dodatkowej sieciowki problemu nie ma. Moze sprobuj zmienic sieciowke na inna, np od kumpla. Moze to cos pomoze.
DRiVeR
Dodano
14.05.2003 01:52:36
w niecala minute?
to tez nie dobrze
xp to nie win 98
tam jak nie bylos erwa dhcp to sie ladowal minute
a jak dostal po dhcp co chcial to 20 sekund sie ladowal
wiec problem nie tutaj
sporoboj narzedzia do sprawdzania ile czasu zajmuje poszczegolnym procedurom startowym wykonanie swoich tam pierdolek :P
mi xp laduje sie w niecale 30 sekund a mam 2 sieciowki ,jedna auto a druga staly ip :)
Stallion
Dodano
11.05.2003 21:03:38
Obawiam się, źe to nie to... łączę się z netem przez NEO+
Cezi
Dodano
11.05.2003 17:13:48
Czy przypadkiem nie jestes w jakiejs sieci osiedlowej i karta dostaje ustawienia z serwera DHCP ? Jesli tak jest, to sprobuj wpisac wszystkie ustawienia recznie. Poza tym obilo mi sie o uszy, ze nazwa grupy roboczej powinna byc standardowa, czyli taka jaka ustawia domyslnie system – Workgroup. Tego akurat nie jestem pewien, byc moze to jakis zart primaaprilisowy :wink: .
EL NINO
Dodano
11.05.2003 14:52:08
Cezi
Dodano:
11.05.2003 12:01:03
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1