Karta sieciowa a szybkość startu
Siemka!
Wiem źe problem szybkości staru XP Pro był poruszany nie raz i nie dwa, ale mój jest chyba nietypowy – szperałem tu ze dwa dni i nic nie znlalzłem... :(
Jest tak: moja Winda XP Pro Corp uruchamia sie jakies 2,5 minuty... Do tej pory myslalem ze to normalne... :shock: goopi bylem nie...
Poszperalem troche i doszedlem ze to wina karty sieciowej. Jak ja wyłączyłem to komp uruchomił się w niecałą minutę. Ale qrwa przecieź nie mogę wyłączyć karty sieciowej bo nie będę mógł się łączyć z netem...
Moźe ktoś miał taki problem i udało mu się skutecznie przyspieszyć start windy...?Ta karta to Realtek RTL 8139, stery zaktualizowane.
Dzięki z góry. 8)
Wiem źe problem szybkości staru XP Pro był poruszany nie raz i nie dwa, ale mój jest chyba nietypowy – szperałem tu ze dwa dni i nic nie znlalzłem... :(
Jest tak: moja Winda XP Pro Corp uruchamia sie jakies 2,5 minuty... Do tej pory myslalem ze to normalne... :shock: goopi bylem nie...
Poszperalem troche i doszedlem ze to wina karty sieciowej. Jak ja wyłączyłem to komp uruchomił się w niecałą minutę. Ale qrwa przecieź nie mogę wyłączyć karty sieciowej bo nie będę mógł się łączyć z netem...
Moźe ktoś miał taki problem i udało mu się skutecznie przyspieszyć start windy...?Ta karta to Realtek RTL 8139, stery zaktualizowane.
Dzięki z góry. 8)
Odpowiedzi: 5
Wiem,źe w 98 to w zaleźności czy się dało "klient sieci microsoft network" czy "logowanie windows" to się szybciej lub owlnie włącza, poprostu przy jednym z tych komp nic nie robił przez długi czas w trakcie ładowanie się systemu. Ja w XP nie mam takiego problemu. Poszukaj moźe jakiś konflikt ma ta sieciówka z czymś albo co.
pozdrówka
pozdrówka
Mialem podobny problem z sieciowka zintegrowana na plycie glownej. System ladowal sie strasznie dlugo. Po wsadzeniu dodatkowej sieciowki problemu nie ma. Moze sprobuj zmienic sieciowke na inna, np od kumpla. Moze to cos pomoze.
w niecala minute?
to tez nie dobrze
xp to nie win 98
tam jak nie bylos erwa dhcp to sie ladowal minute
a jak dostal po dhcp co chcial to 20 sekund sie ladowal
wiec problem nie tutaj
sporoboj narzedzia do sprawdzania ile czasu zajmuje poszczegolnym procedurom startowym wykonanie swoich tam pierdolek :P
mi xp laduje sie w niecale 30 sekund a mam 2 sieciowki ,jedna auto a druga staly ip :)
to tez nie dobrze
xp to nie win 98
tam jak nie bylos erwa dhcp to sie ladowal minute
a jak dostal po dhcp co chcial to 20 sekund sie ladowal
wiec problem nie tutaj
sporoboj narzedzia do sprawdzania ile czasu zajmuje poszczegolnym procedurom startowym wykonanie swoich tam pierdolek :P
mi xp laduje sie w niecale 30 sekund a mam 2 sieciowki ,jedna auto a druga staly ip :)
Obawiam się, źe to nie to... łączę się z netem przez NEO+
Czy przypadkiem nie jestes w jakiejs sieci osiedlowej i karta dostaje ustawienia z serwera DHCP ? Jesli tak jest, to sprobuj wpisac wszystkie ustawienia recznie. Poza tym obilo mi sie o uszy, ze nazwa grupy roboczej powinna byc standardowa, czyli taka jaka ustawia domyslnie system – Workgroup. Tego akurat nie jestem pewien, byc moze to jakis zart primaaprilisowy :wink: .
Strona 1 / 1