Karta sat DVB Skystar2 i stały dostęp do internetu
Po zainstalowaniu oryginalnego oprogramowania karty sat jak wyźej natychmiast blokuje mi się stały dostęp do dzielonego (prawdopodbnie na Linuxie) internetu (DSL). Podam tylko źe karta ma swój stały adres MAC i moźe słuźyć do odbioru danych przez satelitę. Moźe teź rozpowszechniać obraz z satelity przez internet. Dostawca stałego internetu najprawdopodobniej ma wprowadzoną kontrolę sieci przed dalszymi podziałami na poziomie adresów MAC Wynika to z tego źe nie łączą mi się z internetem inne karty sieciowe. Efekt "blokady internetu" z powodu oprogramowania karty sat występuje na wszystkich systemach operacyjnych tj. Win98, ME i XP Home Ed. Oprogramowanie karty sat nazywa się Server4PC i jest oryginalnym programem firmy Technisat. Dodam tylko źe mimo iź nie działa stały dostęp do internetu to działa wzdzwaniany, przez modem. Czy cała sprawa to wina jakiejś blokady na routerze od dostawcy internetu czy teź jeszcze coś innego ? Szukam lekarstwa na coś takiego od prawie miesiąca. Co robić ? Moźna prosić o jakieś porady. Pingi adresów internetowych działają poprawnie natomiast nie otwierją się źadne strony internetowe. Wyświetla się komunikat "Brak źadanej strony lub błąd DNS". Programowa analiza pakietów wchodzących i wychodzących przez kartę Ethernet do Internetu mówi tylko tyle źe po wysłaniu przez mój komputer źądania nawiązanai połączenia z określonym adresem IP, mój komputer nie otrzymuję źadnej odpowiedzi z netu. Dodam teź źe karta satelitarna ma swój stały IP albo teź przydzielany dynamicznie przez DHCP. Co ciekawe całkowita deinstalcja oprogramowania nie powoduje przywrócenia dostępu do internetu. efekt zostaje na
stałę. Mam w ten sposób zblokowane dwa systemy operacyjne Win 98 i ME. Efekt się powótrzył na XP.
Więc co robić ?
stałę. Mam w ten sposób zblokowane dwa systemy operacyjne Win 98 i ME. Efekt się powótrzył na XP.
Więc co robić ?
Odpowiedzi: 0
Strona 0 / 0