Karta PCI USB 2.0

Kupiłem karte Pci USB 2.0 5 portów i mam z nia problemy a mianowicie z tym ze nie działa nie wiem co sie dzieje sterowniki sie instaluja ale karta nie działą znaczy działała przez na poczatku po instlacji zaraz ale potem juz nie nie wiem co jest czy moze cos trzeba skonfigórowac jeszcze ?

EDIT
Teraz jest tak ze podłaczam sprzed widzi nieznane urzadzenie ale sterownika nie znajduje :( ehh załamka z tymi portami usb najpierw hub niedziałał teraz karta

Odpowiedzi: 4

System to Windows Xp z Sp2 Karta siedzi dobrze w gnieździe PCI

Przekładanie wtyczek USB nie pomaga w zadnej nie wykrywa nowego sprzetu :( A wszystkie sterowniki do PCI sa zainstalowe :(

W instrukcji obsługi do karty było napisane cos takiego:

Installing the multi ports PCI USB 1.1/2.0 Card
Instaling this card into your computer is a simple process, just simply fallow these steps

1. Turn off your computer and all external devices
2. Open the computer case, reference to your computer user manual for more detalis
3. Find an available PCI slot and remove the slot pannel save the pannel screw for later use
4. Assembly the multiports PCI USB 1.1/2.0 card into PCI slot with cerffully, fasten in the computer case with the pannel screw you have saved
5. secure the computer case and switch on your computer

CONNECTOR PIN ASSIGNMENT

PIN1: GND
PIN2: DP
PIN:3 DM
PIN4: NC
PIN:5 VCC

A wiec nie wiem o co chodzi z tymi PIN–ami gdzies to sie ustawia czy jak ??
Rawq
Dodano
01.02.2006 19:18:35
Spróbuj poprzekładać USB do innych gniazd. Zerknij jeszcze tu: http://www.idg.pl/porada/87841.html
wojtt
Dodano
31.01.2006 15:37:55
A jaki system operacyjny, czy wspiera USB2. Jeźeli jest to WinXP to naleźy zainstalować SP2.
Jeźeli nie to, sprawdź prawidłowość osadzenia karty w złączu PCI.
war
Dodano
31.01.2006 15:27:19
i co nikt nie ma pomysłu ??
Rawq
Dodano
29.01.2006 13:54:25
Rawq
Dodano:
27.01.2006 13:56:56
Komentarzy:
4