karta pamięci i zgrywanie fotek...
Witam mam pewien problem..
na wyjazd wzielem wieksza karte pamieci od kumpla [ nie sformatowałem jej tylko usunalem zdjecia opcją z menu mojego aparatu ]
zdjęcia są normalnie wudoczne w aparacie, moge ogladac filmy itp itd... ale nie moge ich zgrac na dysk komputera...
system plikow to RAW..
jest jakis soft dzięki ktoremu moge zgrac te fotki ?
Odpowiedzi: 1
W jakim systemie to sie dzieje i w jakim sensie nie mozesz ich zgrac ? wyskakuje komunikat o bledzie ? za pomoca czego zgrywasz obecnie zdjecia ? Mozesz ustawic w aparacie aby byl wykrywany jako dysk przenosny i probowac za pomoca tcmmd`a. Kolejna opcja jest "dziabnety" kabel do aparatu..
Strona 1 / 1
<p>windows xp</p><p>wyskakuje błąd</p><p>wkładam karte do czytnika zdjęć</p><p>nie zgrywam przez aparat</p><p> pliki w aparacie są normalnie widoczne<br /> </p>
To zobacz czy dasz rade zgrac za pomoca aparatu, bedziesz chociaz wiedzial czy czytnik jest walniety czy cos z plikami jest nie tak.<br />
<p>po probie zgrania w total commanderze nawet aparat nie wyswietla fotek :(..........</p><p>CZYTNIK JEST SPRAWNY !!! karta jest w systemie plikow RAW i windows nie chce z niej nic skopiowac </p><p> w ogole jakies cuda sie porobiły :| </p><p>NIC nie edytowałem a pliki poznikały :(...</p><p>jest jakiś sposób zeby je odzyskac ?<br /> </p>